صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search


عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر درخصوص چرایی ایجاد حباب بیان كرد: چون سكه در داد و ستدهای عادی سوای پول معامله می شود یك عرضه و تقاضایی وجود دارد كه اگر در بازار تعادل پیدا نكند مانند هر كالای دیگر، تفاوت قیمت ایجاد می كند.

برنامه "صبح و گفت و گو" رادیو گفت و گو با موضوع بازگشت حباب 200 هزار تومانی سكه، با حضور محمد كشتی آرای عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر به روی آنتن رفت.

محمد كشتی آرای با اشاره به اینكه قیمت طلا در بازارهای مختلف از یك فرمول خاص تبعیت می كند، گفت: قیمت جهانی طلا در دنیا در بازارهای مالی و بازارهای طلا و جواهر كشورهای مختلف، از یك فرمول تبعیت می شود و قیمت طلا در هر كشوری برابر است با حاصلضرب قیمت جهانی در قیمت ارز به نرخ آزاد در هر كشوری. در كشور ما نیز به این شكل است.

وی تاكید كرد: هیچ وقت حبابی بر روی قیمت طلا ایجاد نمی شود چون مطابق همین فرمول در همه جای دنیا محاسبه می شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر در خصوص قیمت سكه در ایران عنوان كرد: سكه به عنوان یك پول خوب در اقتصاد ایران محسوب می شود، اگر یك سكه امامی را در نظر بگیریم كه وزنش 8.133 گرم است این مقدار طلای 1000*900 است یعنی عیارش تقریبا 21.6 می شود. اگر مقدار طلای موجود در این سكه را امروز محاسبه كنیم حدود یك میلیون و 240 هزار تومان محاسبه می شود و اگر هزینه های ضرب و خرید و فروش را هم اضافه كنیم حدود 20 هزار تومان بر این قیمت افزوه می شود و حدود یك میلیون و 260 هزار تومان قیمت سكه است در صورتیكه قیمت سكه امروز یك میلیون و 412 هزار تومان است. این تفاوت قیمت حباب است.
وی درخصوص چرایی ایجاد حباب بیان كرد: چون سكه در داد و ستدهای عادی سوای پول معامله می شود یك عرضه و تقاضایی وجود دارد كه اگر در بازار تعادل پیدا نكند مانند هر كالای دیگر، تفاوت قیمت ایجاد می كند.

كشتی آرای با اظهار به اینكه بانك مركزی به عنوان متولی و ارگان پولی و ارزی كشور وكسی كه باید بازار را از این نظر تنظیم كند مثل كنترل قیمت ارز در بازار، سكه هم از طریق واگذاری توسط بانك مركزی باید كنترل شود، گفت: بانك مركزی باید وارد بازار شود و از طریق عامل خودش كه بانك كارگشایی است سكه را به بازار تزریق كند ما در سال ها 89 تا 91 چنین مسایلی را داشتیم و از طریق واگذاری بازار تنظیم می شد.

وی افزود: آن موقع تقاضا شدید بالا رفته بود چون تورمی ایجاد شده بود كه باعث شده بود مردم پولشان را به طلا تبدیل كردند همین مبحث را هم در چند ماه اخیر پیدا كردیم و با توجه به افزایش هم قیمت ارز و هم قیمت طلا، هیجانی در مردم به وجود آمده و باعث شده پولشان را به سكه و طلا تبدیل كنند.

مرتبط با این خبر

  • اسلامی‌سازی و اسلام‌هراسی دو حربه رسانه‌های بیگانه / چرا غرب سیل سیستان و بلوچستان را به مسائل قومیتی ربط داد؟!

  • گناهان خود را با "احسان" از بین ببریم!

  • ان‌شاءالله شیشه عمر صهیونیست‌ها شكسته خواهد شد

  • مدرسه‌سازی؛ از برترین خیرات است

  • مشاركت در تولید با امنیت سرمایه اتفاق می‌افتد

  • رژیم صهیونیستی قادر به شكست نیروهای مقاومت نیست

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • دولت باید دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی را كنار بگذارد

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس