صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

نایب رئیس اول كمیسیون بهداشت مجلس گفت: از این منظر قانونی را در برنامه ششم توسعه در خصوص منع ورود محصولات تراریخته آوردیم تا از تولید داخل حفاظت كنیم.

برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفت و گو با موضوع آیا به شعارهایی كه در حوزه سلامت مطرح می شود همانند شعارهای سال اهتمام ویژه می شود؟ و با حضور دكتر محمد حسین قربانی نایب رئیس اول كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی روانه آنتن شد.

محمد حسین قربانی با اشاره به اینكه همه امورات باید پیوست سلامت داشته باشند، توضیح داد: با توجه به اینكه رویكرد جامعه، تاكیدات مجلس شورای اسلامی و اهتمام دولت بر این است تا سلامت را در دستور كار خودشان قرار دهند و شروع طرح تحول سلامت در طول سه چهار سال، تحول عظیمی را در این زمینه ایجاد كرد، مصمم هستیم و دولت را مجاب كردیم پیوست سلامت را برای همه امورات حتی امورات عمرانی، فنی و اجتماعی و تولیدی ببینیم.

وی محوریت توسعه را وجود انسان سالم برشمرد و اظهار داشت: برای انسان سالم باید تغدیه سالم را در نظر بگیریم. دو سال است كه شعار سال «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره» است؛ یكی از محصولات تراریخته كه بسیار حائز اهمیت است. هنوز هیچ مركز علمی و مقاله علمی نگفته كه محصولات تراریخته الزاما این آسیب ها را در حوزه سلامت دارد.

نایب رئیس اول كمیسیون بهداشت مجلس در خصوص تصویب قانون برای محصولات تراریخته نیز گفت: چند كشور اروپایی با محوریت اینكه به زیرساخت تولیدشان آسیب نرسد و حمایت از تولید داخلی خودشان را داشته باشند، ورود محصولات تراریخته كه تغییر در ژنوم محصولات كشاورزی است، ممنوع كردند.

وی ادامه داد: ما نسبت به واردات بعضی از محصولات مثل سویا و ذرت كه بیشتر در محصولات دامی، نیاز كشور است، ناچاریم كه واردات كنیم و آنچه كه در كمیسیون بهداشت و كمیسیون كشاورزی بسیار حائز اهمیت است و به تصویب هم رسیده و مورد توجه است، حفاظت از ژنوم محصولات داخل ما است از جمله برنج، گندم، سویا و ذرت.

قربانی هشدار داد: نگرانی ما در مجلس این است كه با واردات محصولات تراریخته در ژنوم محصولات كشاورزی، در آینده به مرور زمان در خودش تغییر حاصل كند یا بسیاری از بیماری های ناشناخته را وارد كشور و مزارع كند.

وی حفاظت از تولید داخل را وظیفه مهمی برشمرد و گفت: درست است كه باید نیاز جامعه چه در مورد امورات دام و چه زیرساخت ها و محصولات استراتژیك، تامین كنیم ولی وظیفه سنگین تری كه بر دوش ما است، حفاظت از تولید داخل است، از این منظر قانونی را در برنامه ششم توسعه در خصوص منع ورود محصولات تراریخته آوردیم تا احتیاط جانب را داشته باشیم. برای اینكه جدیتی در این كار قرار بگیرد سازمان پدافند غیر عامل هم در این مورد دخیل كردیم.

نایب رئیس اول كمیسیون بهداشت مجلس خدمات عادلانه سلامت را از مباحث عمده نظام و حاكمیت مطرح كرد و گفت: مصداق این سخن، گسترش ارائه خدمات در مناطق دور و محروم و روستاها و توزیع عادلانه نیروی متخصص در شهرهای دور افتاده، كاهش پرداختی از جیب مردم است ولی معضل بزرگی در سال 94 و 95 به وجود آمد، عدم تطابق بین ورودی ها و خروجی ها یا عدم واقعی بودن بین آمار ما بوده است.

وی با بیان اینكه از ده درصد ارزش افزوده شاید یك درصد در سال 96 تحقق پیدا نكرد، ابراز داشت: این چالش عمده است كه ما امروز مطالباتی را در حوزه های مختلف از جمله، پیمانكاری، داروخانه ها، پخش، تولید، تجهیزات پزشكی در حوزه های بیمارستانی داشته باشیم و مضاف براینكه تعرفه ها واقعی نبوده است.

مرتبط با این خبر

  • امیر موسوی: تیراندازی سامانه‌های پدافند هوایی اصفهان به شی مشكوك

  • هدف دشمنان، ازبین‌بردن كاركرد خانواده در جامعه اسلامی است

  • پیروی از حق و مقابله با باطل، مسیر حركت ارتش جمهوری اسلامی ایران

  • تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس از شبكه‌های استانی پخش خواهد شد / اكثریت منتخبین در دور اول از ظرفیت تبلیغاتی صداوسیما استفاده كردند

  • نظام آموزشی فاقد اقتدار لازم در ترویج فرهنگ ایرانی - اسلامی است

  • دور دوم انتخابات در امنیت كامل برگزار خواهد شد

  • كاركنان ارتش ولایت مدار و انقلابی هستند

  •  لازم باشد حیفا و تل‌آویو را با خاك یكسان می‌كنیم

  • الان بدنه سینما فیلم تولید نمی‌كند

  • دانستن پشت پرده‌های بی‌حجابی و بدپوششی ضروری است