صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس حوزه نفت و گاز گفت: اگرچه ما چهارمین كشور دارای منابع شناخته شده نفتی هستیم، اما سهم پالایش در كشور ما در مقایسه با دنیا زیر 2 درصد است.

حسن مرادی، استاد دانشگاه تهران و كارشناس حوزه نفت و گاز، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص الزامات عبور از خام فروشی نفت، اظهار كرد: اگرچه تلاش دولت ها در راستای عبور از خام فروشی نفت است، اما عواملی مانند عمر بالای پالایشگاه های كشور موجب شده راندمان تولید كاهش پیدا كند.

وی افزود: مدیران وزرات شاید تصور می كنند كه اگر نفت خام را در بازارهای جهانی بفروشند و ارز حاصل از آن را به كشور بازگردانند به مراتب به صرفه تر از فرآوری محصولات در پالایشگاه های قدیمی است.

این كارشناس حوزه نفت و گاز ادامه داد: اگرچه پالایشگاه های جدید مانند خلیج فارس و آناهیتا در كشور ساخته شده اند، اما در شرایط كنونی دولت برای تحصیل درآمد نفت را در بازارهای جهانی می فروشد كه این امر به صلاح كشور نیست.

مرادی بیان كرد: باید در شرایط تحریم، نفتی كه استحصال می شود را پالایش كنیم و پس از آن در مصارف داخلی به كار ببریم یا اینكه در كشورهای همسایه به راحتی آن را عرضه كنیم.

استاد دانشگاه تهران گفت: كشور ما از دیرباز برای صنعت نفت مدیریتی نداشته است و اولین پالایشگاهی در آبادان نیز با مدیریت انگلیسی ها ساخته شد و عوامل مختلف در طول دهه های گذشته موجب شده كه ما در صنعت نفت رشد و توسعه نداشته باشیم.

وی توضیح داد: شركت ملی نفت ایران مانند بسیاری از وزارتخانه های ما دارای ساختار متورم است كه بخش عمده ای از درآمدهای این شركت صرف هزینه ای جاری می شود لذا همین امر عاملی برای عقب افتادگی این صنعت در كشور شده است.

این كارشناس حوزه نفت و گاز تصریح كرد: اگرچه ما چهارمین كشور دارای منابع شناخته شده نفتی هستیم و حدود 9 درصد نفت داریم، اما سهم پالایش در كشور ما در دنیا زیر 2 درصد بوده كه این امر به نوعی فاجعه ای برای كشوراست.

مرادی افزود: باید برونسپاری شركت نفت به شركت های قوی و بخش خصوصی انجام بپذیرد تا بتوانیم به پیش بینی ساخت 20 پالایشگاه در كشور نزدیك شده و حداقل ساخت بخشی از این پالایشگاه ها را محقق كنیم.

استاد دانشگاه تهران گفت: به پتروپالایشگاه در كشور توجه چندانی نشده است و آنطور كه باید نتوانستیم از ظرفیت های جانبی صنعت نفت بهره ببریم كه در این راستا باید از افراد و شركت های زبده و متخصص در این حوزه استفاده كنیم.

مرتبط با این خبر

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • پررنگ‌تر شدن نقش مردم در عرصه حكمرانی در طول حیات انقلاب اسلامی

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»

  • بررسی تصویر قهرمان در سینمای حماسی با نگاه به «آسمان غرب»