صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس هیئت اندیشه‌ورزی سپاه گفت: از آغاز جنگ تحمیلی، از حقوق ایران در سازمان ملل دفاع نشد اما پس از عملیات كربلای 5 چند قطعنامه بدون اشاره به جنگ در این منطقه عملیاتی، صادر شد.

سردار علیرضا افشار در مصاحبه با گفت وگوی سیاسی رادیو گفت‌وگو عنوان كرد: در مجامع بین‌المللی با فشاری كه آمریكا وارد می‌كرد، مانع از دفاع از حقوق جمهوری اسلامی می‌شد. چیز عجیبی است كه از آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری اسلامی دفاعی از حقوق ایران در سازمان ملل نشد اما پس از عملیات كربلای 5 تقریبا پنج، شش قطعنامه صادر شد كه در هیچ كدام از این قطعنامه‌ها هیچ اشاره‌ای به جنگ یا منازعه در این نقطه از جهان نمی‌شود، تنها به اعلام وضعیت و خویشتنداری به طرفین بسنده می‌شود.

وی افزود: اگر بحث جنگ در این قطع‌نامه‌های سازمان ملل مطرح می‌شد بایستی از نظر حقوقی آغاز كننده جنگ و به تبع آن تخمین خسارت را اعلام می‌كردند. لذا هیچ اشاره‌ای به این موضوع نشد، بعد از عملیات كربلای 5 به دلیل عظمت این عملیات و به خاطر آنكه آنها، صدام را رفتنی می‌دانستند قطع‌نامه 598 را صادر می‌كنند كه در این قطع‌نامه نیز به آغاز جنگ از سوی صدام اشاره‌ای نمی‌شود. اما یادآوری می‌كنند كه هیاتی به ایران و عراق می‌فرستند تا دریابند آغازگر جنگ چه كسی بوده است؟

رئیس هیئت اندیشه‌ورزی سپاه پاسداران ادامه داد: با تمام حمایت‌هایی كه آمریكا پنهان و آشكار از صدام در جنگ تحمیلی كرد و به نتیجه نرسید، حمایتگران صدام شاهد آن بودند كه اگر صدام سقوط كنند و جمهوری اسلامی پیروز میدان شود، برایشان عواقب خیلی زیادی داشت. آنها در این حد نگران بودند كه مصلحت دیدند خودشان وارد جنگ شوند. لذا پس از عملیات بزرگ كربلای 5 شاهد حضور آمریكا در خلیج‌فارس هستیم كه یك تلاش جدید علیه جمهوری اسلامی بود.

علیرضا افشار در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو عنوان كرد: با قرار گرفتن آمریكا در خلیج‌فارس نفتكش‌ها و ناوهای جنگی ما در این منطقه هدف دشمن قرار می‌گرفت و از جمله هواپیمای مسافربری كه در سال 1360 مورد حمله آمریكا قرار گرفت. لذا در این مقطع مجبور شدیم بخشی از نیرو و امكانات خودمان را حفظ پدافند و حفظ كشتی‌هایمان صرف كنیم. زیرا ما متكی به خرید و فروش نفتی بودیم كه از این مسیر خارج می‌شد یا تجهیزاتی كه از این راه وارد كشور می‌شد. لذا حفظ این مسیر برای ما حیاتی بود و برای همین در خلیج‌فارس نیز یك جنگ علنی صورت گرفت.

وی افزود: بنابراین علاوه بر جنگ با صدام كه با حمایت كامل قدرت‌های بیگانه همراه بود، تقابلی نیز در خلیج‌فارس روی داد كه در این تقابل آمریكایی‌ها ابایی از تجاوز به آب‌های خلیج‌فارس نداشتند، هر چند ضرباتی سنگینی از سوی جمهوری اسلامی نوش جان كردند. وقتی كه آمریكاییها برخی از كشتیهای مجهز را اسكورت میكردند تا به مقصد برسد ناگهان دچار حادثه میشد و بر روی مین‌هایی قرار میگرفت كه از سوی نیروهای نظامی جمهوری اسلامی كجاگذاری شده بود و این چنین حملاتی نقطه اوج نظامی جمهوری اسلامی در برخورد با نیروهای آمریكایی مستقر در خلیج‌فارس بود.



مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم