صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عظیمی كیا گفت: در عمر 40 ساله انقلاب ارزش ها با باورها منطبق نیستند. آنچه كه باید اتفاق می افتاد تقویت باورهاست و اولین كار در تقویت آن، كارآمد كردن قانون است.

برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو با موضوع پیوست نگاری فرهنگی در فناوری ها و با حضور دكتر عباس عظیمی كیا پزشك و دانشجوی دكترای مدیریت فرهنگی روانه آنتن شد.

عظیمی كیا در مصاحبه با رادیو گفت و گو بیان داشت: یكی از تعاریفی كه برای فرهنگ وجود دارد بحث محیط زیست انسانی است. یعنی همانطور كه محیط زیست طبیعی اثر پذیر و اثرگذار بر مسائل مختلف زندگی ماست فرهنگ نیز چنین بستر گسترده ای دارد.

وی در ادامه این مطلب افزود: فناوری به عنوان یكی از اركان مهم زندگی اجتماعی ما هم از فرهنگ تاثیر می پذیرد و هم بر فرهنگ اثر گذار است. البته باید توجه كنیم كه این اثرگذاری لزوما اثرگذاری منفی نیست و در بسیاری از موارد با تاثیرات مثبتی همراه است.

دانشجوی دكترای مدیریت فرهنگی گفت: در فرهنگ معمولاً بخش عمده ای كه فراموش می شود بحث باورهاست. مهم ترین قسمت مدیریت فرهنگی مهندسی فرهنگ است كه مقام معظم رهبری نیز بر توجه و به كارگیری آن تاكید كرده اند.

عظیمی كیا عنوان كرد: متاسفانه ما به فرهنگ سطحی نگاه می كنیم درحالیكه مقوله فرهنگ بسیار پیچیده است. ما در عمر 40 ساله انقلاب اسلامی بر روی بخش ارزش ها زیاد كار كرده ایم اما ارزش ها لزوما با باورها منطبق نیستند. آنچه كه باید اتفاق می افتاد تقویت باورهاست و اولین كار در تقویت آن، كارآمد كردن قانون است.

این پزشك در ادامه برنامه گفت و گوی فرهنگی رادیو گفت و گو خاطرنشان كرد: با توجه به كتیبه های ایران قبل از اسلام متوجه می شویم كه برهنگی در فرهنگ ایران نبوده است. این فرهنگ عدم پوشش مسئله عمیقی است و به راحتی نمی توان آن را تغییر داد.

دانشجوی دكترای مدیریت فرهنگی تصریح كرد: در فرهنگ ایرانی احترام به مادر و مقام مادر یك مسئله فراتر از قانون است اگر لازم باشد فرد روی قانون پا می گذارد و این كار را انجام می دهد زیرا این فرهنگ متعلق به اوست. كشورهایی توانسته اند قانون را جاری و ساری كنند كه این باورها را با قانون منطبق كرده اند. به عبارت دیگر زیرساخت قانون های خود را بر پایه باورها بنا كرده اند.

دكتر عظیمی كیا در پایان برنامه گفت و گوی فرهنگی رادیو گفت و گو با بیان اینكه پویایی و تغییر ذات فرهنگ است ابراز داشت: اثرگذاری فناوری لزوما مسئله بدی نیست. فرهنگ از چند مقوله بزرگ مانند تاریخ، دین، اكوسیستم، عصر و فناوری تاثیر پذیر است.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم