صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

سید افقهی بیان كرد: طرف سعودی در مذاكرات موضع منفی دارد و موضوع حكومت انتقالی و واگذاری الحدیده را مطرح كرده است. بنابراین فاصله زیادی تا توافق نهایی وجود دارد. متاسفانه سازمان ملل و شورای امنیت به طرف سعودی ها متمایل هستند.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با موضوع جنگ در یمن و مذاكرات صلح در سوئد و با حضور سید هادی سید افقهی تحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا به روی آنتن رفت.

سید هادی سید افقهی در آغاز با اشاره به نشست صلح سوئد كه با حضور طرف های درگیر برگزار می شود، گفت: این نشست یك نشست مشاوره ای و نه مذاكره ای است و صرفا مسائل انسانی، كمك به آسیب دیدگان، انتقال بیماران و آزادی اسرا و نقل و انتقال كمك های دارویی مطرح می شود و هنوز درباره مسائل آتش بس و توقف جنگ، چیزی مطرح نشده است.

وی افزود: انصارالله نسبت به مذاكرات بدبینانه است زیرا این نشست مشاوره ای به پیشنهاد آمریكا و وزیر دفاع این كشور مطرح شد و بعد از قتل خاشقچی اعلام كرد وقت پایان دادن به جنگ یمن فرا رسیده است و به سعودی ها اخطار داد در خلال یك ماه باید با انصارالله و ارتش یمن گفتگو كنید و حتی مكان و زمان را نیز خود آمریكایی ها تعیین كردند.

این تحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا بیان كرد: در حین جلسات گفت و شنود بین مخالفین و موافقین، شدیدترین حملات هوایی از سوی عربستان و امارات علیه یمن انجام دادند؛ این موضوع نشان می دهد عربستان برای آرام كردن فضا و ایجاد صلح نیامده است.

وی خاطرنشان كرد: وقتی نماینده عربستان برای مذاكرات به سوئد می رفت اعلام كرد برای اینكه به دنیا نشان دهیم اهل گفتگو و صلح هستیم و می خواهیم جنگ تمام شود به این مذاكرات می رویم اما دست رزمندگان ما همچنان روی ماشه باشد تا یمنی ها امیدوار شوند و یا متحدین از جنگ كردن دلسرد نشوند.

افقهی درباره نتایج گفتگو ها ذكر كرد: خروجی تمام گفتگوهایی كه عربستانی ها حضور داشتند، به یك یادداشت و تفاهم كلی رسید كه مسئله تبادل اسرا را مورد موافقت قرار دادند اما اختلافات جدی همچنان وجود دارد. هیئت انصارالله اعلام كرد سه كمیته تشكیل می دهیم؛ كمیته آرام كردن جبهه ها برای كاهش تنش، كمیته دوم تبادل اسرا و جنازه ها و كمیته سوم مسئله اقتصادی است.

وی ادامه داد: طرف سعودی مخالفت كرده است و موضوع حكومت انتقالی و واگذاری الحدیده و نظارت بر فرودگاه صنعا را مطرح كرده است. بنابراین فاصله زیادی تا توافق نهایی وجود دارد. متاسفانه سازمان ملل و شورای امنیت به طرف سعودی ها متمایل هستند و دبیر كل سازمان ملل هیچ وعده ای برای گشایش و ایجاد آرامش در منطقه نداده است.

مرتبط با این خبر

  • لزوم آتش‌بس فوری در غزه/ جهان اسلام بر رژیم صهیونیستی فشار آورد

  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر كرده است

  • ایجاد بسته حمایتی از شركت‌های دانش بنیان صادر كننده

  • حمایت ستاد نانو از دانشجویان فعال در این حوزه

  • وضعیت دشوار آمریكا در منطقه ناشی از خطاهای راهبردی این كشور است

  • بودجه هنگفت آمریكا برای گروه‌های ضد ایران در منطقه/ جیش الظلم توسط آمریكا پشتیبانی می‌شود

  • امسال قطعی برق برای كشاورزان نخواهیم داشت

  • توسعه و تقویت همكاری‌های امنیتی بین تهران و اسلام آباد یكی از اهداف سفر رئیسی به پاكستان

  • راه‌اندازی مدارس سمپاد در مناطق عشایری

  • پاكستان؛ دروازه‌ای به‌سوی تجارت با كشورهای آسیایی