صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

عبدالكریم عطار زاده با اشاره به اینكه در دانشگاه سوره دانشجویان بر اساس آزمون در كنكور پذیرش می شوند، تصریح كرد: در دانشگاه سوره بخاطر كیفیت و اعتباری كه كسب كرده، تقریبا ظرفیت همه رشته ها پر می شود و به تكمیل ظرفیت نمی رسد.

برنامه «راهی كه آمده ایم» با موضوع نگاهی به تاسیس و روند فعالیت های دانشگاه سوره و با حضور دكتر عبدالكریم عطار زاده معاونت آموزشی و تسهیلات تكمیلی دانشگاه سوره به روی آنتن رفت.

عبدالكریم عطار زاده با یادآوری تاسیس دانشگاه سوره مهر از سال 72، گفت: از سال 72 كه دغدغه بازگشایی موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی بود، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی هم یكی از ارگان هایی بود كه از ابتدا به دنبال تاسیس موسسات غیر انتفاعی برآمد و با پیگیرهایی كه انجام شد، این اتفاق افتاد.

وی افزود: از سال 72 ابتدا موسسه آموزش عالی نوع دوم بودیم و سپس نوع اول و با توجه به شرایطی كه وزارت علوم برای تحول موسسات آموزش عالی به دانشگاه در نظر گرفته بود، خوشبختانه در دهه 80 موفق شدیم تا حكم قطعی وزارت علوم را در ارتباط با اینكه سوره تبدیل به دانشگاه شود را بگیریم.

معاونت آموزشی و تسهیلات تكمیلی دانشگاه سوره در رابطه با تفاوت دانشگاه های نوع اول و دوم اظهار داشت: ابتدا كه موسسات غیر انتفاعی راه افتاد، این موسسات به دو نوع تقسیم شدند، نوع اول و نوع دوم. نوع اول از نظر امكانات و پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف و تعداد هیئت علمی و فضا و مكانی كه اختصاص داشت، وضعیتش از نوع دوم بهتر و كامل تر بود.

وی متذكر شد: این مسئله سبب ایجاد رقابت بین موسسات شده بود تا بتوانند خودشان را از نظر آموزشی، پژوهشی، مكان و تجهیزات به جایی برسانند كه به نوع اول تبدیل بشوند و خوشبختانه سوره پس از سه سال به نوع اول تبدیل شد و پس از آن تلاش كرد تا به دانشگاه تبدیل شود.

عطار زاده با اشاره به اینكه دانشكده معماری و هنر نسبت به دانشكده فرهنگ و ارتباطات دارای قدمت بیشتری است، بیان داشت: اولین ورودی های ما كاردانی معماری، تجسمی و هنرهای سنتی بود و به یاد دارم در همان زمان بخاطر وجود وجود جوانان بسیار زیادی كه پشت دانشگاه ها مانده بودند، كسانی وارد دانشگاه غیر انتفاعی می شدند، واقعا خودشان یك سر و گردن از دانشجویان عادی بالاتر بودند. هنرمندانی كه تجربه داشتند ولی به لحاظ آكادمیك درس نخوانده بودند و اینها وقتی وارد دانشگاه شدند، توانستند با برگزاری نمایشگاه ها، شركت در نمایشگاه های داخلی و خارجی و ارائه طرح ها و نقاشی های خیلی زیاد در مجامع مختلف، سوره را بولد كنند.

وی به دانشكده معماری سوره مهر اشاره كرد و گفت: این دانشكده با دانشگاه ایتالیا و دانشگاه های داخل كشور در ارتباط هستند و اساتید بین دو كشور رد و بدل می شد و در این میان كتاب هایی به وسیله دو دانشگاه ایران و سوره ایران منتشر شد كه در دسترس هر دو دانشگاه قرار گرفت و برخی از این كتاب ها به عنوان منابع درسی دانشگاه های داخل كشور مورد استفاده قرار می گیرد.

معاونت آموزشی و تسهیلات تكمیلی دانشگاه سوره در رابطه با فعالیت های دانشكده فرهنگ و ارتباطات نیز گفت: در این دانشكده در ابتدا رشته مدیریت فرهنگی و هنری را ایجاد كردیم كه چنین رشته ای را در وزارت علوم نداشتیم. این رشته بسیار مورد توجه قرار گرفت چون در بسیاری از مراكز فرهنگی كه در كشور ایجاد شده بود، افرادی كه این رشته ها را خوانده باشند نبود به نوعی جای این رشته خالی بود.

وی خاطر نشان شد: با توجه به اینكه وظیفه اصلی سازمان تبلیغات اسلامی، تبلیغات اسلامی است تصمیم بر این شد تا رشته هایی را كه وظیفه تبلیغ دارند را بیشتر بپذیریم مانند رشته تبلیغ و ارتباطات، مدیریت رسانه و ادبیات پایداری در مقطع ارشد. این رشته ها علاوه بر اینكه بر مبنای مفاهیم اسلامی و نوع تبلیغ اسلامی بود فضایی را آماده می كرد تا بتوانیم از طریق این رشته ها، تعدادی از دانشجویان علاقه مند و فعال را در حوزه تبلیغات وارد جامعه كنیم.

عطار زاده با اشاره به اینكه در دانشگاه سوره دانشجویان بر اساس آزمون در كنكور پذیرش می شوند، تصریح كرد: در دانشگاه سوره بخاطر كیفیت و اعتباری كه كسب كرده، تقریبا ظرفیت همه رشته ها پر می شود و به تكمیل ظرفیت نمی رسد.

وی در خصوص میزان شهریه در دانشگاه سوره نیز اظهار داشت: وزارت علوم در دفترچه هایی كه ارائه می دهد، شهریه دانشگاه ها را مشخص می كند و بعد به هیئت امنا این اجازه را می دهد كه هر ساله بر اساس درصدی كه تعیین شده دانشگاه ها به آن شهریه اضافه كنند و خوشبختانه هیئت امنای این دانشگاه همیشه كمترین درصد را به شهریه اضافه می كنند.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند