كمیته امداد امام خمینی(ره): پیش‌بینی درآمد 14 میلیارد تومانی مددجویان از تولید نوغان ابریشم

معاون اشتغال كمیته امداد از درآمد بیش از هشت میلیارد تومانی مددجویان از تولید نوغان ابریشم در سال گذشته خبر داد و ابراز امیدواری كرد این رقم امسال به 14 میلیارد تومان برسد.

1399/04/09
|
09:33

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی كمیته امداد، به نقل از رادیو گفتگو، حجت‌الله عبدالملكی با اشاره به چارچوب راهبرد سوم برنامه اشتغال كمیته امداد افزود: یكی از اتفاقات خوبی كه در این چارچوب در حال رخ دادن است، مسئله توسعه زنجیره های ارزش در موضوعات شغلی منتخب است و خوشبختانه نتایج خوبی به دست آمده است.

برنامه های راهبردی اشتغال كمیته امداد

وی به برنامه های راهبرد اصلی اشتغال كمیته امداد اشاره و اظهار كرد: توسعه همكاری فعالانه كسب و كار جهت ایجاد اشتغال برای مددجویان، پیگیری بهبود فضای كسب و كار كشور از طریق دستگاه متولی و توسعه زنجیره های ارزش در مشاغل منتخب، سه راهبرد اصلی كمیته امداد در حوزه اشتغال است.

وی درباره راهبرد سوم توضیح داد و گفت: اگر بخواهیم تعداد زیاد اشتغال در یك موضوع مشخص ایجاد كنیم، لازم است همه حلقه های زنجیره ارزش را در نظر داشته باشیم و احیاناً مداخلات سیاستی و برنامه‌ای داشته باشیم تا حلقه هایی كه ضعیف تر هستند تقویت كنیم كه به این اقدام در ادبیات بین المللی «توسعه زنجیره های ارزش» گفته می شود.

معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد خمینی (ره) درباره فعالیت این كمیته بیان كرد: كمیته امداد به صورت سنتی در زنجیره ارزش تولید فرش دستباف، تمام حلقه ها را ورود كرده است و در حال حاضر یكی از بزرگ‌ترین تولیدكنندگان فرش دست باف كشور كه در بازارهای جهانی نیز محصولات خود را به فروش می رسانند، كمیته امداد امام خمینی است.

از تأمین مواد اولیه و نقشه تا آموزش قالیبافی و فروش

وی در خصوص مراحل تولید فرش به كمك كمیته امداد توضیح داد و گفت: در زنجیره فرش از بخش نخست كه تأمین مواد اولیه و نقشه است ورود كرده اما این ورود به معنی تصدی گری نیست و با به‌كارگیری فعالان كسب و كار و شركت ها و كارخانجات مواد و تجهیزات، به این حوزه وارد شده است. حلقه دومی كه كمیته در آن ورود كرده، آموزش است و این كار با همكاری سازمان فنی و حرفه ای صورت می گیرد.
عبدالملكی ادامه داد: حلقه سوم تأمین سرمایه و تسهیلات قرضالحسنه با همكاری شبكه بانكی است. مشاوره تولید توسط راهبران شغلی كمیته حلقه چهارم را تشكیل می دهد و مرحله پنجم مسئله فروش محصولات و بازاریابی فرش تولید شده توسط شركت اختصاصی در كمیته امداد خمینی (ره) است.

وی درباره اثرات ورود كمیته امداد به همه حلقه های زنجیره ارزش در حوزه فرش دستباف عنوان كرد: این مسئله منجر به این شده است كه حدود 100 هزار فرصت شغلی در بین مددجویان ایجاد گردد. این عزیزان سال گذشت 130 هزار متر مربع فرش های بسیار نفیس و چشم نواز تولید كردند و با قیمت های بسیار عالی در بازارهای داخلی و خارجی فروخته می شود.

درآمد دومیلیون تومانی نوغان داران

معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد خمینی (ره) از ورود این كمیته به موضوع نوغان داری و ابریشم گفت و بیان كرد: ایران از گذشته ای دور در حوزه ابریشم فعالیت گسترده ای داشته اما متأسفانه در 150 سال گذشته این صنعت بسیار افول كرد و ایران به یك وارد كننده تبدیل شد.

وی افزود: پس از یك بررسی در سال گذشته متوجه شدیم بسیاری از مددجویان آمادگی و استعداد لازم را برای ورود به موضوع ابریشم را دارند. در سال جاری كه دومین سال در زمینه فعالیت در حوزه ابریشم توسط كمیته امداد است، 14 درصد از كل ابریشم كشور را تولید می كنند و از خروج 850 هزار دلار ارز جلوگیری شد.

عبدالملكی از تولید مناسب ابریشم گفت و عنوان كرد: در سال زراعی 97 -98 مددجویان كمیته امداد در هفت استان كشور حدود هشت میلیارد و 500 میلیون تومان از محل پرورش نوغان و تولید پیله های ابریشم داشته‌اند. این میزان تولید مواد اولیه برای تولید 15 تن نخ ابریشم را تأمین كرد كه معادل 500 هزار دلار صرفه‌جویی برای كشور داشت و برای هر خانواده دو میلیون تومان درآمد دارد كه كار سختی هم نیست.

فعالیت 13 استان در حوزه ابریشم

وی از توسعه نوغان كاری خبر داد و افزود: امسال آمار تولید ابریشم از هفت استان فعال در حوزه ابریشم به 13 استان افزایش دادیم و میزان درآمدی كه حاصل شد از هشت میلیارد و 500 میلیون تومان به 14 میلیارد تومان رسیده است و این نشان از افزایش 80 درصدی دارد. هر مددجوی پرورش دهنده نیز برای دوره فعالیت یك ماهه حدود دو میلیون و 500 هزار تومان درآمد داشته است. این فعالیت ها، مواد اولیه مورد نیاز برای تولید 25 تن نخ ابریشم فراهم شده است كه 850 هزار دلار نیز صرفه‌جویی ایجاد كرده است.

وی ادامه داد: از سال جاری وارد حلقه بعدی كه تولید نخ است نیز وارد خواهیم شد. بعد از حلقه تولید نخ به زنجیره فرش متصل می شویم و این سبب تقویت تولید فرش های ابریشم نیز خواهد شد و امیدوار هستیم در احیای جاده ابریشمی كه مبتنی بر ابریشم ایرانی بوده است، نقش آفرینی كنیم.

دسترسی سریع