کد مطلب : 1378
تعداد دفعات بازدید : 65

عنوان خبر :

حضور فعال برای نظارت دقیق در ایام نوروز

گفتگو با :
علی مژدهی پور، معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیزات حکومتی

تاريخ ارسال خبر : چهارشنبه 19 اسفند 88

 

 

حضور فعال برای نظارت دقیق در ایام نوروز

گفتگو با :
علی مژدهی پور، معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیزات حکومتی

 

در برنامه بدون خط خوردگی سه شنبه 18 اسفند  رئیس سازمان تعزیزات حکومتی از ایجاد بازارچه ها ی خرید شب عید در برخی نقاط کشور اظهار رضایت  و اعلام  کرد سازمان تعزیرات برای مبارزه با  گران فروشی،کم فروشی  و موارد دیگر، اقدام  به راه اندازی طرح کشیک نوروزی ، با هدف جلوگیری از افزایش قیمتها کرده است. به گفته وی آنچه برای سازمان  اهمیت دارد،سرعت ، دقت و کوتاه کردن فرایند رسیدگی به تخلفات است .

 

رادیو گفت و گو:در روز های  پایانی سال ، سازمان تعزیرات حکومتی از آمادگی این سازمان برای مبارزه با متخلفان در ایام نوروز خبر داده است. اقای مژدهی پور ابتدا  بفرمایید که وضعیت قیمتها در ایام نوروز چگونه قرار است باشد؟

مژدهی پور: طبق گزارشاتی که به ستاد تنظیم بازار می رسد، بحمدالله قیمت ها مناسب و خوب است . در بعضی موارد هم ، با توجه به جاهایی که در نظر گرفته شده، بازارچه هایی  برای مردم در نظر گرفته شده جهت خرید شب عید.

 

رادیو گفت و گو: برای آن اقلامی که ممکن است گران فروخته شود شما چه اقداماتی را برای مقابله با آن در نظر گرفتید؟

 

مژدهی پور: در رابطه با  موارد تخلف ، اعم از گران فروشی،کم فروشی  و موارد دیگر، ما اقدام کردیم به راه اندازی طرح کشیک نوروزی ، با هدف جلوگیری از افزایش قیمتها.  هر چند که در طول سال رسیدگی ها صورت می گیرد، ولی با توجه به اینکه در ایام نوروز و در طلیعه عید نوروز حجم تقاضاهای مردم برای خرید پوشاک و دیگر موارد مورد نیاز برای شب عید اعم از خشکبار،شیرینی و اینها بالا می رود ،لذا سازمان هم به همین تناسب سعی کرده که با دیگر سازمانهای متولی از جمله سازمان بازرگانی،بازرسین سازمان نظارت و بازرسی و مجامع امور صنفی یک طرحی ار هماهنگ اجرا کند که در این طرح آنچه برای ما اهمیت دارد،سرعت و دقت و کوتاه کردن فرایند رسیدگی به تخلفات است .

 

رادیو گفت و گو:برای ارائه مشخصات متخلفان به این سازمان چه راهکارهایی در نظر گرفته شده؟

 مژدهی پور:ما هم یکسری گشتهای سیار داریم در سطح شهر و در بین مجامع که حضور دارند مردم می توانند تخلفاتی که احتمال می دهند وجود دارد به این بازرسان گزارش کنند. از طرف دیگر باز سازمان یک پیامکی را در نظر گرفته جهت اطلاع رسانی با  شماره 30009651  که از مردم شریف ما می خواهیم هر گونه تخلفی را با این شماره با ما در میان بگذارند که ان شاالله مأمورین ما در اسرع وقت در محل تخلف حضور یابند و با متخلفین ان شاالله برخورد لازم و قاطع را داشته باشند.

 

رادیو گفت و گو:آن وقت سازمان شما در عرضه محصولات نوروزی چه طور مشارکت دارد؟

 مژدهی پور:سازمان ما به عنوان سازمان متولی با تخلفات است و عملاً در رابطه با عرضه کالا نقشی را ایفا نمی کنیم. ولی بعنوان مرجع نظارتی در جهت سیانت از حقوق مصرف کنندگان  تثبیت قیمتها با حضور سایر بازرسین در محل ان شاالله این اراده در همت جمعی وجود دارد که از افزایش قیمت جمعی جلوگیری شود و با آن تعداد قلیلی که در بازار قصد گران فروشی دارند برخورد قاطع و قابل توجیه را داشته باشند.

 

رادیو گفت و گو:هدف از اجرای طرح کشیک نوروزی چیست؟

 مژدهی پور:طرح کشیک نوروزی با توجه به اینکه سطح تقاضاهای مردم در این ایام بالا می رود و امکان تخلف وجود دارد ما به همین تناسب تعداد نیروهایمان را به صورت هم کشیک و هم به صورت شعبات سیار آماده کردیم که ان شاالله با حضور به موقع بتوانند با متخلفین برخورد قاطعی داشته باشند. در سطح شهر تهران ما 20 اکیپ گشت سیار داریم که در مناطق مختلف حضور دارند و در محل با حداقل فاصله زمانی که شاید به 20 دقیقه هم نرسد در همان محل رسیدگی و حکم صادر می شود و نسبت به اجرای آن حکم اقدام شود.

 

رادیو گفت و گو:به نظر می رسد که یکی از دلایل ادامه تخلفات ناکامی رویه موجود برای متخلفان باشد. آیا برای کاهش تخلفات، این سازمان در سال آینده روش های جدیدی را اعمال خواهید کرد؟

 

 مژدهی پور: دررابطه با برخورد با تخلف سه شیوه را می توانیم اعمال کنیم. یک شیوه ،شیوه کنشی یا پیشگیرانه است که قطع یقین همکاری و همراهی دستگاههایی مثل صدا و سیما،رادیو می توانند در جهت اطلاع رسانی و دیگر دستگاههایی مثل مطبوعات و رسانه ها کمک قابل توجهی را دراین راستا داشته باشند. شیوه یا روش دیگری که وجود دارد شیوه واکنشی یا بحث برخورد است که از این نظر هم الحمدالله با برنامه ریزی خوبی که صورت گرفته و با ارده و عزم جدی که همکاران ما دارند در جهت برخورد با متخلفین و جاری کردن لبخند رضایت بر لبهای فرزندان این مرز و بوم در اقصی نقاط کشور تلاش می کنند که ان شاالله ابتدای سال این لبخند ادامه داشته باشد و به کام همه شهروندان ان شاالله تلخ نشود. قطعاً با برخورد صریح و دقیق همراه با عطوفت اسلامی و قطع یقین کسبه ای هم که رعایت جوانب اخلاقی و شرعی و رعایت حقوق مصرف کننده را می نمایند آنها هم قطعاً مورد تشوق قرار می گیرند.

 

رادیو گفت و گو:مجموع جزای نقدی که در سال جاری این سازمان از متخلفان دریافت کرده چند میلیون تومان است؟

 

 مژدهی پور:این نوع آمار شاید الان دقیقاً در اختیار من نباشد،ما محکومیتی که تا این ده ماهه داشتیم،دوهزار و هفتصد و شصت و پنج میلیارد و صد و بیست و دو میلیون و سیصد و سی و هشت هزار و نهصد و هفتاد و یک ریال میزان محکومیت ما بوده. سیصد و هشتاد میلیارد و هفتصد و شصت میلیون و هفتصد و چهل و شش هزار و چهارصد و پنجاه و چهار ریال هم میزان وصولی ما بوده. علت اینکه وصولی ها نسبت به محکومیت ریالی کمتر بوده است این است که آرایی که صادر می شود این آراء قابل اعتراض است. چون برای رسیدگی به آراء یک سیکل و سیری باید طی شود . از طرف دیگر هم در خیلی از پرونده ها با توجه به اینکه افرادی که جریمه می شوند تقاضای  تقسیط یا تخفیف می کنند ، بعضی از پرونده ها هم تقسیط می شود این است که میزان وصولی شاید نسبت به میزان جریمه کمتر باشد.

 

رادیو گفت و گو:بالاخره این جزای نقدی دریافت می شود . فکر می کنید که چرا همچنان تخلفات ادامه دارد؟

 

 مژدهی پور:بحثی که وجود دارد تا به حال برخوردهای واکنشی یا مجازات نتوانست در نحوه مثمر ثمری عامل بازدارنده باشد.

 

رادیو گفت و گو:یعنی میزان جزای نقدی سطحش پایین است،کم است؟

 

 مژدهی پور:استحضار دارید با توجه به قانون نظام صنفی که وجود دارد هر سه سال یکبار قیمتها تغییر می کند و به  تناسب افزایش پیدا می کند. چون ما در حوزه های مختلف رسیدگی می کنیم ،چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی،لذا میزان جریمه هایی که در نظر گرفته می شود مثلاً برای بار اول از 75 هزار ریال شروع می شود تا 300 هزار ریال ؛ بستگی دارد به نوع تخلف.  ولی اگر تکرار شود قطعاً جرایم سنگین تر است و چه بسا منتهی به پلمپ و نصب تابلو و پارچه نسبت به آن مواضع یا آن محل کسبی که تخلف می کند صورت می گیرد.

 

رادیو گفت و گو:از شما متشکرم و خداحافظ.

 

بر گرفته از سایت رادیو گفتگو به آدرس :
http://www.Radiogoftegoo.ir/Left_News/news_leftview.php?ID=1378