ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز: عمده قاچاق معكوس كشور مربوط به گازوئیل است

معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: عمده قاچاق خروجی یا معكوس كشور، مربوط به فرآورده‌های نفتی و 90 درصد از آن مربوط به گازوییل است.

1399/07/28
|
10:39

مصطفی پور كاظم شایسته، معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز در رابطه با قاچاق خروجی گفت: از دیرباز و حتی قبل از مشكلات اقتصادی فعلی و با توجه به یارانه‌ای كه به فرآورده‌های نفتی اختصاص یافته، عمده قاچاق خروجی یا معكوس كشور، مربوط به فرآورده‌های نفتی و 90 درصد از آن مربوط به گازوییل است.

پوركاظم شایسته ادامه داد: گازوییل با قیمت یارانه‌ای به مبلغ 300 و بعضاً600تومان با تفاوت فاحشی به مبلغ 6000 و بعضاً 7000تومان در افغانستان، پاكستان و مرزهای شرقی و جنوب شرقی كشور خریداری می‌شود.

وی اظهار داشت: با توجه به اتفاقاتی كه نسبت به قیمت ارز و ارزش پول ملی افتاد قاچاق خروجی متنوع‌تر شد به گونه‌ای كه درسال‌های 97 و 98 مهار و كنترل آن به یكی از مشكلات اساسی ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا وارز تبدیل شد.

پوركاظم شایسته در رابطه با قاچاق خروجی دام گفت: در حال حاضر در استان‌های غربی و شمال غربی كشور تعداد قابل توجهی دام متراكم در مرزها وجود دارد كه اگر قدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای و تجهیز مرزبانی و نیروی‌های نظامی و انتظامی نبود، عدد قابل توجهی از كشور خارج می‌شد.

معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز با اشاره به اقدامات كنترولی در استان‌ها و مرزها بیان داشت: خوشبختانه بر اساس آمار و اطلاعاتی كه در خصوص قاچاق خروجی مایحتاج عمومی اعم از واكسن، دارو و سایر كالاهای سلامت محور به آن دست یافتیم هیچ اتفاق غیرمترقبه‌ای رخ نداده است.

پوركاظم شایسته افزود: در امر مبارزه با قاچاق كالا و ارز، چه با منشأ ارز به قیمت 4200 تومان و چه با هرقیمت دیگر كه كشور از منابع خود مصرف می‌كند وظیفه داریم كه از خروج كالا به صورت قاچاق از كشور جلوگیری كنیم.

وی با بیان اینكه ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز از حیث عملیاتی در بخش قاچاق خروجی مشكل خاصی ندارد به موضوع قاچاق شیر خشك اشاره كرد و گفت: در این مسأله یك انحراف مربوط به قاچاق و انحراف دیگر مربوط به نظام توزیع است كه در ماه‌های گذشته به سمت شرق كشور رخ داد و خوشبختانه با تدابیر پیشگیرانه در مبدأ موفق به جلوگیری از قاچاق این كالا شدیم.

معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز از استقرار در مرزها خبر داد و گفت: قاچاق معكوس دارو را به طور جدی رصد می‌كنیم و در این رابطه آمار و اطلاعات و كشفیاتی نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: از بین قاچاق خروجی در حال حاضر یكی از كالاهایی كه ارز توجیهی به آن تعلق می‌گیرد دارو است و به غیر از بحث رویه مسافری قاچاق سازمان‌یافته دارو به خارج از كشور نداریم.

پوركاظم شایسته گفت: قبل ازشیوع بیماری كوید 19 بیمارانی كه از استان‌های مرزی كشور برای معالجه به تهران مراجعه می‌كردند چند برابر نیاز و نسخه‌های دارویی خود دارو تهیه و اقدام به فروش آن می‌كردند.

وی تصریح كرد: احتمالا تعداد قابل توجهی كالای سلامت محور، دارو و تجهیزات پزشكی را احتكار كرده‌اند كه ما بر اساس قانون برخورد خواهیم كرد.

مصطفی پور كاظم شایسته در خصوص سایر گروه‌های كالایی كه ارز توجهی به آن‌ها تعلق می‌گیرد گفت: برای جلوگیری از قاچاق خروجی دام، سموم كشاورزی و غیره مشكل ویژه‌ای وجود ندارد.

وی تولید دام مازاد بر مصرف كشور را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: به عنوان نمونه استان آذربایجان غربی یك میلیون دام مازاد دارد اما متأسفانه با وجود سرانه مصرف پایین گوشت قرمز و ممنوعیت خروج دام از مرزها و استان‌های مرزی، بدلیل تفاوت قیمت حتما قاچاق خروجی دام وجود دارد.

دسترسی سریع