ایلنا: مربی 7 میلیاردی كه 7 دقیقه آموزش ندیده است!

قاسم پناهگر: ك مربی در لیگ برتر برای یك فصل 7 میلیارد دستمزد گرفته اما در شان خود نمی‌داند كه 7 دقیقه برای فراگیری دوره مربی‌گری به خارج از كشور برود.

1399/11/08
|
11:13

به گزارش ایلنا، قاسم پناهگر در ارتباط تلفنی با برنامه ورزش بدون ویرایش به تشریح وضعیت لیگ برتر از لحاظ شرایط فنی، مدیریتی و داوری پرداخت و درباره مربیگری در فوتبال كشور گفت: در لیگ های حرفه ای دنیا مربی باید یك پروسه را بگذراند تا بتواند در این سمت قرار بگیرد یعنی یك مربی كار خود را از تیم های دسته های پایین آغاز می كند و پس از كسب نتایج مطلوب به لیگ برتر راه پیدا می كند.

وی افزود: متاسفانه نیمكت های مربی در ایران در اختیار فوتبالیست های جوانی قرار گرفته است كه به تازگی دوره بازیگری آنها تمام شده و پس از گذراندن یك دوره كوتاه 20 روزه مسئولیت یك تیم را پذیرفته اند.

بازیكن سابق تیم ملی فوتبال با انتقاد از نبود دانش تئوریك در حوزه مربیگری فوتبال، گفت: هیچ یك از مربیان در 4دهه اخیر برای گذراندن یك دوره مربیگری حتی كوتاه به كشورهای خارجی نرفته اند . متاسفانه مربی های لیگ برتر از روی برنامه مربیان لیگ اروپا تقلید می كنند و سعی می كنند تا حدودی آن را پیاده كنند.

پناهگر در پاسخ به پرسشی درباره مربیگری مهدی رحمتی گفت: این بازیكن یك سرمایه ملی محسوب می شود كه وارد حرفه مربیگری شده است، پس باید دوره های خاص مربیگری را بگذرانند تا بازدهی مناسب را داشته باشد و به عبارت دیگر دچار سرمایه سوزی در ورزش نشویم.

وی تاكید كرد: برخی از مدیران فوتبال كشور غیر ورزشی هستند و برای آن كه نمیكت تیم خود را محكم كنند شخصی مانند مهدی رحمتی را به مربیگری می گمارند تا در كنار این كار، جذب اسپانسر برای تیم را هم انجام دهند یعنی مربیگری همه انتظار مدیران باشگاه نیست و مشخص نیست پس از آن كه مهدی رحمتی از این تیم جدا شود باشگاه دیگری او را به كار بگیرد.

این مربی، فوتبال ایران را وارداتی خواند و عنوان كرد: متاسفانه ما در زمینه فوتبال ابتكار عمل نداریم و مربیان ما حتی مقلد خوبی هم نیستند و در 4دهه اخیر مدیر خوب ورزشی هم تربیت نكرده ایم، در حالی كه لازمه رشد و توسعه ورزش كشور تربیت مربی است.

پناهگر خاطر نشان كرد: با وضعیت فعلی كه مربیان سیستم دفاعی تدارك دیده اند و منتظرند تا در یك زمان مناسب ضد حمله ترتیب دهند موفقیتی وجود نخواهد داشت و هیچ تفاوتی میان لیگ بیستم و نوزدهم نمی بینم.

وی گفت: مربیان لیگ اروپایی در هر رتبه و جایگاه، خود را كارمند باشگاه می دانند اما در ایران این گونه نیست و خود را وقف فوبتال نمی كنند تا بازیكنان مناسب و حرفه ای به تیم ملی تحویل دهند.

پناهگر با تاكید بر این كه جوان گرایی در انتخاب مربی به تنهایی نمی تواند عامل موفقیت باشد، بیان كرد: در مسابقات آسیایی مربی جوانی مانند آقای گل محمدی وجود داشت كه به جایگاه قابل قبولی نرسیدیم. بنابراین آنچه كه بیش از همه اهمیت دارد ارتقای دانش مربیان است.

دسترسی سریع