خبرگزاری دانشجو: مصرف یك ماده غذایی به تنهایی سیستم ایمنی را تقویت نمی‌كند

عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: مصرف بسیار زیاد قند‌های ساده و اسید‌های چرب سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌كنند، درحالی كه چربی‌های موجود در روغن‌های گیاهی به تقویت سیستم ایمنی بدن كمك می‌كنند.

1399/03/11
|
13:55

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برنامه «روزنه» با موضوع سلامت و تغذیه در شرایط شیوع كرونا، در ارتباط تلفنی با دكتر احسان حجازی (عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی) از شبكه رادیویی گفتگو روی آنتن رفت.

احسان حجازی در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» با اشاره به اخبار غیر موثق مرتبط با كرونا، گفت: متاسفانه در فضای مجازی اطلاعات نادرست بسیار زیادی وجود دارند و هر كدام به نوعی درباره بیماری كرونا و روش‌های درمانی حرف می‌زنند.

وی با اشاره به این كه سیستم ایمنی بدن ساختار پیچیده‌ای دارد، اظهار داشت: با خوردن یك یا دو ماده – مانند لیمو و ... – سیستم ایمنی بدن به یك‌باره تقویت نمی‌شود.

عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان این كه چندین عضو در تقویت سیستم ایمنی بدن درگیر هستند، اظهار داشت: ایمنی بدن زمانی تقویت می‌شود و خوب كار می‌كند كه مجموعه‌ای از عوامل و عناصر در داخل بدن در شرایط مطلوب قرار بگیرند.

وی ادامه داد: «تغذیه مناسب» و «خواب و استراحت كافی» و «شرایط فیزیكی» در سلامت سیستم ایمنی بدن موثر هستند.

احسان حجازی با اشاره به این كه گلبول‌های سفید در عملكرد سیستم ایمنی پیشرو هستند، اظهار داشت: گلبول‌های سفید زمانی درست كار می‌كنند كه انرژی و ویتامین و املاح كافی داشته باشند.

وی اضافه كرد: با خوردن یك لیوان دمنوش زنجبیل یا یك عدد پرتقال سیستم ایمنی بدن تقویت نمی‌شود.

عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: بدن برای ارتقای سیستم ایمنی به منابع سرشار كربوهیدرات و قند و نشاسته و پروتئین نیاز دارد.

وی با اشاره به این كه ویتامین A عنصری ضد عفونتی است، عنوان كرد: پیش‌ساز این ویتامین در اكثر غذا‌های گیاهی و حیوانی وجود دارد.

احسان حجازی اضافه كرد: مصرف سبزیجات و میوه‌جات و گوشت سفید نیاز بدن را در حوزه ویتامین A تامین می‌كند.

وی با بیان این كه «روی» در تقویت سیستم ایمنی موثر است، تصریح كرد: این ماده به میزان فراوان در گوشت‌ها و آجیل‌ها موجود است.

این كارشناس تغذیه تاكید داشت: ما نباید برای تقویت سیستم ایمنی بدن به طور افراطی فقط برخی از ماده‌های غذایی را مصرف كنیم.

به گفته احسان حجازی مصرف بسیار زیاد قند‌های ساده و اسید‌های چرب سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌كنند، درحالی كه چربی‌های موجود در روغن‌های گیاهی به تقویت سیستم ایمنی بدن كمك می‌كنند.

وی با بیان این كه ما باید از غذا‌های ناسالم پرهیز كنیم، عنوان كرد: استراحت كافی و پیاده روی (حداقل 20 دقیقه در روز) و مصرف سبزیجات و میوه‌جات از جمله عوامل مهمی هستند كه به طور یكپارچه سیستم ایمنی بدن را در مقابل كرونا تجهیز می‌كنند.

عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تاكید داشت: مصرف ماده‌های غذایی مانند زنجبیل در شرایطی به ایمنی بدن را ارتقا می‌دهند كه در كنار تغذیه سالم مصرف شوند.

دسترسی سریع