خبرگزاری مهر: اندیشه امام (ره) ایران را به كشور قدرتمند تبدیل كرد

یك استاد دانشگاه گفت: اندیشه و حركت بزرگ امام(ره) سیاست‌های استقلال طلبانه را در كشورهای دنیا گسترش داده و ایران را به كشوری قدرتمند در بین كشورهای منطقه و جهان تبدیل كرده است.

1399/03/17
|
13:44

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا جلیلی، استاد دانشگاه و محسن شجاع‌خانی مدیركل همكاری‌های فرهنگی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با برنامه گفتگوی فرهنگی درباره فرهنگ استعماری و فرهنگ انقلابی در اندیشه امام خمینی (ره) مصاحبه تلفنی كردند.

جلیلی گفت: اندیشه سیاسی حضرت امام (ره) نه تنها در جهان اسلام بلكه در كل جهان امروز و حتی آمریكای لاتین نیز تأثیر خود را گذاشت و ثابت كرد كه احیای فرهنگ استقلال و تكیه بر فرهنگ اسلامی و انسانی امكان پذیر است.

وی با بیان اینكه اندیشه امام (ره) فرهنگ استعماری را زمین زد، گفت: قدرت هژمونی آمریكا و استعماری هم اكنون به اذعان خودشان تسلیم قدرت‌های تمدنی و منطقه‌ای شده و این به بركت تفكرات و اندیشه‌های بین المللی و اسلامی حضرت امام (ره) است.

عضو كمیسیون سبك زندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی متذكر شد: البته اندیشه‌های امام (ره) هم برگرفته از متون اسلامی و اندیشه پیامبر عظیم الشأن (ص)، امیرمؤمنان (ع) و تفكر ضد استعماری و ضد ظلم و عدالت خواهی امام حسین (علیهما السلام) بود.

جلیلی با اذعان به تأثیرگذاری عمیق اندیشه‌های امام (ره) بر كل جهان گفت: اندیشه و حركت بزرگ امام خمینی (ره) سیاست‌های استقلال طلبانه را در كشورهای دنیا گسترش داده و ایران را به كشوری قدرتمند در بین كشورهای منطقه و جهان تبدیل كرده است.

این استاد دانشگاه با تأكید بر اینكه تفكر انقلاب اسلامی برگرفته از تفكر اسلامی است افزود: امام خمینی (ره) در نوفل لوشاتو به خبرنگاری كه سوال كرد شما فقط به دنبال تغییر رژیم هستید یا خیر فرمودند: "ما برنامه داریم و نهضت ما در تداوم نهضت اسلامی است. "

وی تأكید كرد: مفاهیم ارزشمندی چون ظلم ستیزی، عدالت خواهی و استقلال در شعارهای جمهوری اسلامی شعارهای معنوی به شمار می‌روند و لذا تفكر، شجاعت منحصر به فرد، اخلاق و ایمان امام (ره) بود كه توانست ایشان را به عنوان شخصیت جهانی مطرح كند.

جلیلی بر این باور است كه امام (ره) با برقراری پیوند عمیق و مستحكم میان جوانان و مراجع و كشورهای اسلامی درباره ارزشهایی مانند آزادی قدس در ادامه همان مسیر پیامبر اكرم (ص) در ایجاد پیمان اخوت و دوستی میان مسلمانان حركت كرده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینكه نگاه امام خمینی (ره) یك نگاه جهانی بود گفت: به همین خاطر است كه انقلاب اسلامی بدون امام خمینی (ره) در هیچ جای دنیا شناخته شده نیست.

همچنین در ادامه این گفت وگوی فرهنگی، شجاع خانی امام خمینی (ره) را از بزرگ‌ترین قهرمانان مبارزه با استعمار در جهان معاصر خواند و گفت: امام (ره) شمولیت استعمار نوین را مانند استعمار كهن در سه حوزه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی می‌دانست.

وی افزود: امام (ره) نیروی مبارزه با استعمار سه جانبه را به منصه ظهور رساند و نهضت ایشان هم به سرعت افكار عمومی جهانیان را تحت تأثیر قرار داد و منجر به شكل گیری حركات مستمر در جهت آزادی و آزادگی ملت‌ها شد.

مدیركل همكاری‌های فرهنگی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به معنی لغوی كلمه استعمار گفت: استعمار به معنای طلب عمران و آبادانی است اما مفهوم سیاسی آنكه به شدت هم منفور است به معنای تسلط ملت‌های قدرتمند بر ملت‌های ضعیف است.

شجاع خانی اظهار كرد: حضرت امام (ره) سیاست عدم تعهد نسبت به بیگانگان را یك اصل ضروری برای مبارزه با استعمار می‌دانستند و لذا شعار "نه شرقی نه غربی" را به عنوان مقدمه نجات بشر از سلطه قدرت‌های چپاول‌گر دنیا مطرح فرمودند.

این مقام مسئول در ادامه این مطلب تصریح كرد: امام (ره) پشت كردن به این شعار (نه شرقی نه غربی) را پشت كردن به آرمان مكتب اسلام و خیانت به رسول خدا (ص) و ائمه هدی (ع) و نهایتاً هم عامل مرگ كشور و ملت و تمام كشورهای اسلامی می‌دانستند و تأكید داشتند كه كسی گمان نكند این شعار مقطعی است.

مدیركل همكاری‌های فرهنگی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به تسلط كامل امام بر شیوه‌های نفوذ استعمار و هشدار به ملت ایران به ویژه جوانان گفت: امام (ره) لازمه مبارزه با استعمار را شناسایی ترفندها و راه‌های نفوذ آنها به فرهنگ و سیاست و اقتصاد ملت‌ها می‌دانستند و در این باره فرمودند: امید دارم خداوند به طبقه تحصیل كرده توفیق دهد كه در راه مقاصد اسلامی كه یكی از آن براندازی استعمار است كوشش كند و مبانی اسلام را مطالعه نموده و تحت تأثیر تبلیغات مغرضانه اجانب قرار نگیرد.

شجاع‌خانی یادآور شد: امام (ره) ایجاد تفرقه و از بین بردن روحیه خودباوری در ملل شرقی را از ترفندهای استعمار برای سلطه بر كشورهای ضعیف معرفی می‌كردند و تاكید می‌كردند كه استقلال و موجودیت هر جامعه از استقلال فرهنگ نشأت می‌گیرد و وابستگی فرهنگی منشأ وابستگی به بیگانه در سایر ابعاد است.

دسترسی سریع