خبرگزاری آریا: تعیین مهریه زیاد، فرهنگی ناستوده در میان خانواده‌ها

خبرگزاری آریا- رئیس شعبه 245 دادگاه خانواده: خیلی از مهریه‌هایی كه تعیین می‌شود، بر اساس توان مرد نیست و بیشتر مهریه‌ها براساس چشم و هم‌چشمی بین اقوام و دوستان تعیین می‌شود.

1399/07/01
|
14:02

به گزارش خبرگزاری آریا، برنامه «گفتگوی اجتماعی» رادیو گفتگو با موضوع مهریه؛ حمایت از زنان یا ابزار سوء استفاده از مردان و با حضور عبدالرضا مهدوی رئیس شعبه 245 دادگاه خانواده به روی آنتن رفت.

عبدالرضا مهدوی با بیان اینكه در 15 آیه از قرآن به مهریه اشاره شده است و احادیث زیادی در رابطه با مهریه وجود دارد، گفت: توصیه‌های دینی و معصومین این است كه مهریه سنگین گرفته نشود و در این زمینه حضرت علی (ع) می‌فرمایند «مهریه زیاد باعث كینه و عداوت می‌شود.» البته همه این روایات و آیات بر اصل وجود مهریه تاكید دارند.

وی به مواد موجود در قانون مدنی در خصوص مهریه اشاره و اظهار كرد: مهریه در عقد نكاح عبارت است از هر آنچه كه مالیت داشته و قابل تملك باشد. با وجود آنكه توصیه شده است مهریه كم گرفته شود، اما نباید به حدی اندك باشد كه مصلحت زن به خطر بیفتد.

رئیس شعبه 245 دادگاه خانواده با تصریح بر اینكه در رابطه با سقف مهریه بین حقوقدانان و فق‌ها اختلاف است، عنوان كرد: از نظر قانون مدنی، سقفی برای مهریه لحاظ نشده است و بیشترین مشكلاتی كه در رابطه با مهریه به وجود می‌آید، مشكل فرهنگ است.

وی با انتقاد از تعیین مهریه‌های سنگین در جامعه، بیان كرد: خیلی از مهریه‌هایی كه توسط زنان و خانواده‌های آن‌ها تعیین می‌شود، بر اساس توان مرد نیست و بیشتر مهریه‌ها بر اساس چشم و هم‌چشمی بین اقوام، همسایگان و دوستان تعیین می‌شود و متاسفانه این مسئله به یك فرهنگ تبدیل شده است؛ به گونه‌ای كه به سادگی دست از این فرهنگ هم بر نمی‌دارند.

مهدوی به گران شدن سكه اشاره و اظهار كرد: در گذشته سكه خیلی ارزشی نداشت و قیمتی در حدود 300 هزار تومان داشت، اما امروز خیلی از معادلات اقتصادی بر هم خورده است و ارزش مهریه‌ها بسیار افزایش پیدا كرده است.

وی افزود: در گذشته سنت حسنه‌ای وجود داشت؛ مهریه توسط خانواده‌ها تعیین می‌شد، اما یك مثلی وجود داشت كه می‌گفت چه كسی داده است و چه كسی گرفته است، اما متاسفانه هر چقدر به جلو آمده‌ایم، این سنت به فراموشی سپرده شده است.

رئیس شعبه 245 دادگاه خانواده با بیان اینكه آخرین قانونی كه در رابطه با محكومیت‌های مالی از جمله مهریه تصویب شده است مربوط به سال 1394 است، درباره مفاد این قانون گفت: بر اساس قانون، محكومان مالی در صورتی كه توان مالی داشته باشند، باید دین خود را بپردازند و كسانی كه توان مالی ندارند اعسار می‌زنند و بر اساس توان مالی مهریه تقسیط می‌شود.

دسترسی سریع