خبرگزاری صدا و سیما: رزمندگان با نیروی اعتقاد و آموزش از سنگرها پاسداری كردند

معاون تربیت و آموزش ارتش: آنچه سرباز را در میدان رزم و در سنگر نگاه می‌دارد، اعتقاد و آموزش است كه او را استوار می‌كند.

1399/07/03
|
10:00

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ امیر سرتیپ دوم علیرضا شیخ در مصاحبه با برنامه «صبح ‌و گفتگو» با اشاره به اظهارنظری از مارگارت تاچر نسبت به پیش‌بینی عدمِ پیروزی صدام گفت: او اعلام كرده بود به سه دلیل می‌دانستیم صدام پیروز نمی‌شود؛ نخست مردمِ معتقد ایران، دوم نیروی هوایی مقتدر و سوم ارتش آموزش دیده.

وی با بیان این نقل قول از این سیاست‌مدار بریتانیایی خاطرنشان كرد: اگر به آموزش و مهارت بنگریم و آن را با اعتقادات تجمیع كنیم، وجه ممیزه ارتش جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس تبیین می‌گردد.

سرتیپ دوم شیخ با بیان اینكه هیچ نیرویی جلودار چنین ارتشی نخواهد بود، خاطرنشان كرد: ویژگی‌های جنگ، تاكتیك و تكنیك و فناوری‌هایی كه در دست داشتیم، با نیروی اعتقاد و عزم و اراده ملی كه برای صیانت از خاك كشور بود، ویژگی خاصی را به دفاع مقدس بخشید.

وی به علاقه‌مندان توصیه كرد با مطالعه تاریخ جنگ خود به این نكته‌ها برسند و تاكید كرد: وقتی محصول تجربه بشریت را در قالب دانشِ كلاسیك بگنجانیم و آن را به نیرو‌ها آموزش دهیم، تبعیت از چنین فرمولی رمز موفقیت خواهد بود.

سرتیپ دوم شیخ با بیان اینكه آموزشِ جنگ قبل و بعد از انقلاب تفاوتی نداشت و در سطح دنیا نیز چنین رویه‌ای مرسوم است، گفت: مبانی آموزش در تمام ارتش‌های دنیا یكسان است؛ چراكه جنگ قاعده‌ای یكسان دارد.

این مقام مسئول در ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: آنچه سرباز را در میدان رزم و در سنگر نگاه می‌دارد، اعتقاد و آموزش اوست كه او را به سلامت و حفظ موضع خود استوار می‌كند.

سرتیپ دوم شیخ معتقد است ارتش، نیرو‌های مردمی را آموزش و آن‌ها را در سنگر‌ها رشد داده است و سپس نیرو‌های بسیج و سپاه شكل گرفته‌اند.

وی با چنین اظهار نظری افزود: مبانی و آموزه‌های جنگ و تركیب آن با بحث اعقادی شكل گرفت و ما آموزه‌ها را به این‌ها منتقل كردیم.

سرتیپ دوم شیخ گفت: من 2 میلیون و 640 هزار نفر سرباز را در دوران جنگ تحمیلی آموزش دادم كه بطور متوسط 21 ماه در جبهه حضور داشتند.

وی ادامه داد: این‌هاست كه آموزش را جاری می‌سازد و با نیروی ایمان و اعتقاد بسیجیان تركیب كرده و صحنه خلاقیت و ابتكار و شجاعت را بوجود می‌آورد.

سرتیپ دوم شیخ گفت: در حوزه دانشی و های-تك با شركت‌های دانش بنیان ارتباط داریم و این ارتباط با دانشگاه‌ها نیز تنگاتنگ است.

وی افزود: آینده‌نگری و آینده‌نگاری در حوزه دانش یكی از ویژگی‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

سرتیپ دوم شیخ خاطرنشان كرد: نظام آموزشی ما در مدارس و دانشگاه‌ها همراستایی لازم با اهداف كلان نظام و كشور را دارا نیست و عناصری تربیت می‌كنیم كه به درد مسئولیت و كار در جامعه نمی‌خورد.

وی در ادامه این اظهار نظر افزود: مبانی ارزشی، اعتقادی و ملی و كاری باید هدف نظام آموزشی باشد.

دسترسی سریع