جامعه خبری-تحلیلی الف: نیروی دریایی اقتصاد كشور را حفظ كرد

معاون هماهنگ كننده ارتش گفت: نیروی دریایی ابعاد مختلف دارد و فقط مسئولیت نظامی ندارد؛ بلكه همزمان با عملیات‌های نظامی، بُعد اقتصادی كشور را حفظ می‌كند.

1399/07/05
|
12:10

به گزارش صدا و سیما، امیر دریادار حبیب‌اله سیاری با حضور در برنامه "گفتگوی سیاسی" كه به مناسبت هفته دفاع‌مقدس از محل دفتر معاونت هماهنگ كنندگی ارتش روانه آنتن رادیو گفتگو شد، با اشاره به بیش از 1000 موشك گران قیمتی كه عراقی‌ها برای ممانعت از صادرات نفتی ایران استفاده كردند، گفت: قیمت این‌ها شوخی نیست، ولی تنها 200 عدد از این موشك‌ها اصابت كرد. حال آنكه ما در این 8 سال 10 هزار كشتی را از جزیره خارك تا بندر امام (ره) همراهی كردیم و از میان این 200 كشتیِ مورد اصابت، 180 كشتی را نجات دادیم و فقط 20 فروند كشتی تلفات داشتیم. این روند در جنگ‌های دنیا نمونه و این موفقیت بسیار مهم است.

دریادار سیاری با اشاره به سخنی از رهبر معظم انقلاب كه فرموده بودند "نیروی دریایی در عملیات‌ها اقتصاد كشور را سالم نگه داشته است" و حتی امروز هم در خلیج "عدن" چنین رویكردی از سوی نیروی ارتش جمهوری اسلامی حكم فرماست، افزود: نیروی دریایی ابعاد مختلف دارد و فقط مسئولیت نظامی ندارد؛ بلكه همزمان با عملیات‌های نظامی، بُعد اقتصادی كشور را حفظ می‌كند. همچنین نیروی دریایی از زمان پایان دفاع در برابر عراق تا همین امروز، اجازه نداد كسی در آب‌های ساحلی و منطقه نظارت ما وارد شود.

معاون هماهنگ كننده ارتش با اشاره به تجهیزات تماماً غربی نیروی دریایی در ابتدای جنگ و استفاده همه جانبه از این تجهیزات، در عین حال گفت: ما از ابتدای انقلاب تحریم بودیم و هیچ قطعه‌ای بدستمان نمی‌رسید، اما چطور وسایل و تجهیزات خود را حفظ كردیم؟ اگر بچه‌های متخصص این نیرو و همرزمانشان پای كار نبودند، توان بهره‌برداری از این تجهیزات را نداشتیم.

دریادار سیاری خاطرنشان كرد: مستشاران غربی تصور می‌كردند با ترك كشورمان، ما دیگر قادر به بهره گیری از ناوهای موشك انداز نخواهیم بود، ولی معجزه انقلاب همه را پای كار آورد و در نتیجه موفق شدیم. در طول زمان جنگ به قطعه و تعمیرات و نگهداری نیاز داشتیم. از طرفی با كمبود تخصص و آموزش روبرو بودیم، ولی به واقع آهن آب دیده شده بودیم و مشكلات را پشت سر گذاشتیم. تا بعد از جنگ كه كم كم به حوزه نوسازی تجهیزات رزمی ورود یافتیم.

وی به بیان خاطره‌ای از دورانی كه فرمانده خطه شمال بود و ایران به دعوت از همسایه شمالی می‌بایست در رزمایشی دریایی شركت می‌كرد اشاره كرد و گفت: یك كشتی بنام "شهسوار" داشتیم. كشتی تفریحی زمان طاغوت بود كه ما آن را با تجهیز به سلاح، به "ناو حمزه" تبدیل كردیم. خطاب به فرمانده كل قوا عرض كردیم امكانات حضور در رزمایش‌های مشترك را نداریم. ایشان فرمودند این‌ها قصد تحقیر شما را دارند. بروید از جنوب شناور بیاورید و در رزمایش شركت كنید. اما تحقیر نشوید.

* تذكر رهبری مبنای یك حركت عظیم جهادی شد

دریادار سیاری در ادامه به مسیرهای انتقال شناورها از "كانال ولگا-دن" كه روس‌ها از آن ممانعت كردند و نیز ناتوانی در سوار كردن آن‌ها روی تریلی و حركت دادن به سمت شمال كشور سخن گفت و افزود: در نهایت آقا فرمودند این شناورها را تكه تكه كنید و با خود به شمال كشور بیاورید. در رزمایش شركت كنید، اما تحقیر نشوید. باز هم ضمن بررسی، كار ناشدنی بود. آقا در نهایت فرمودند غیرت دارید، همت خود را به كار بگیرید و بسازید و سال‌های بعد شركت كنید. همین یك جمله مبنای یك حركت عظیم جهادی بود.

وی یادآورشد: حضرت آقا سال 78 این جمله را فرمودند و سال 82 اولین ناو موشك انداز خود را به نام پیكان در دانشگاه نوشهر در دریای مازندران با حضور رهبری به نیروی دریایی الحاق كردیم. شهید سلیمانی آن زمان در روابط عمومی ما بود. ایشان شاعر بود و گفت این عبارت را روی بدنه ناو بنویسید "پیام دلیران به دشمن برید / كه پیكان دیگر بیامد پدید". این ناو موشك انداز آن زمان از نظر فناوری حرف اول را در جهان می‌زد.

دریادار سیاری از الحاق دومین ناو (بنام جوشن در سال 85) و سومین ناو (بنام درفش)، چهارمین ناو الوند (سال 91) و… سخن گفت كه امروز در خط تولید قرار دارند و افزود: در 30/‏11/‏88‬ ناگاه ناوشكن جمهوری اسلامی ایران (جماران) الحاق یافت. ما كه در زمان جنگ فاقد زیر دریایی بودیم، امروز زیر دریایی كلاس غدیر را ساخته‌ایم كه حرف اول منطقه را می‌زند.

معاون هماهنگ كننده ارتش با اشاره به غیرت و شرف ایرانی گفت: این بچه‌ها در دفاع مقدس خون دادند؛ اما شرف و ناموس و مملكت و انقلاب را حفظ كردند. امروز هم جوانان مردم و دانشمندان ما پای كارند و هر آنچه را تصور كنید در این مملكت قابل انجام است؛ فقط باید اراده كنیم… امروز همه متخصصان در داخل آموزش می‌بینند و هیچ چیز كمتر از خارجی‌ها ندارند.

دریادار سیاری همچنین درباره قابی كه پیش روی خود در دفتر كارش نصب كرده است كه عبارت "اگر صلح می‌خواهی؛ آماده جنگ باش" روی آن نگاشته شده، گفت: اگر دشمن قصد تعرض داشته باشد و بداند ضرر آن بیشتر از سود آنست، هیچگاه چنین كاری را مرتكب نمی‌شود و ما نام بازدارندگی را بر آن می‌نهیم. عراق به همین دلیل به ایران حمله كرد، چون تصور داشت بعد از انقلاب هیچگونه آمادگی نداریم كه اگر چنین تصوری نداشت، هیچگاه این غلطی را مرتكب نمی‌شد.

دسترسی سریع