اتاق اصناف تهران: فعال سازی گوشی های مسافری در روزهای آینده

نماینده وزیر صمت در اصناف كشور و رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی تهران گفت: تعداد زیادی از افراد با گذرنامه قانونی و پرداخت عوارض گمركی، یك دستگاه گوشی تلفن همراه وارد كرده اند،

1399/11/07
|
09:25

ابراهیم درستی، نماینده وزیر صمت در اصناف كشور و رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی تهران به مشكلات ناشی از رجیستری تلفن های همراه پرداخت و عنوان كرد: بسیاری از فروشندگان موبایل با مشتری خود درگیر شده اند؛ چرا كه فرآیند رجیستری گوشی تلفن همراه با وجود ثبت نام در سامانه همتا، داشتن گذرنامه ایرانی و پرداخت عوارض گمركی با مشكل مواجه شده است.

عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف ایران افزود: متاسفانه علاوه بر قطع شدن تلفن همراه، این دستگاه ها در لیست سیاه قرار گرفته و نگرانی های گسترده ای را بین فروشندگان این صنف ایجاد كرده اند.

درستی با تاكید بر این كه صنف فروشندگان تلفن همراه در جریان پرونده های قاچاق قرار دارد، گفت: روی سخن ما با مسافرانی كه گوشی تلفن همراه به تعداد زیاد وارد كرده اند نیست، این كار مصداق بارز قاچاق است و افراد باید مجازات شوند اما موضوع اینجاست كه فروشنده این صنف كه با گذرنامه قانونی یكبار در سال، گوشی وارد كشور كرده است دچار مشكل شده است.

نایب رئیس اول اتاق اصناف تهران خاطر نشان كرد: حال كه گمرك امكانی را فراهم كرده است كه مسافران می توانند گوشی خود را اظهار و پس از پرداخت عوارض، آن را رجیستر كنند باید خدمات بعدی را ارائه دهد. در واقع سوال اینجاست اگر همراه داشتن گوشی هنگام ورود به كشور غیرقانونی است چرا عوارض دریافت می شود و اگر قانونی است و پول دریافت شده چرا این دستگاه مسدود شد است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی تهران، طرح رجیستری گوشی تلفن همراه را بسیار مثبت ارزیابی كرد و گفت: متاسفانه پیش از آغاز این طرح در 14 آذر 96، نزدیك به 2هزار میلیارد تومان سود عاید قاچاقچیان این حوزه میشد كه كاهش چشمگیری پیدا كرد.

درستی در واكنش به این گفته مسئولان گمرك كه استفاده تجاری از مسافران برای واردات گوشی تخلف است، اظهار كرد: تعداد گوشی تلفن همراه كه هر مسافر اجازه دارد در سامانه همتا ثبت كند تنها یك مورد در سال است، چگونه این موضوع میتواند سبب سوء استفاده و قاچاق گسترده شود. به معنای دیگر منشا واردات غیرقانونی را باید به گونه ای دیگر جستجو كرد.

وی با بیان این كه تعدادی از گوشی های رجیستر شده پیش از 29 آذر مجددا قطع شده است، عنوان كرد: علیرغم این كه این گوشی ها به صورت تكی وارد شده و عوارض سنگین آن هم پرداخت شده، دچار مشكل شده است.

عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف ایران خاطر نشان كرد: اگر یك فروشنده از یك گذرنامه بدون اطلاع صاحبش برای رجیستری استفاده كرده یا به ازای یك گذرنامه چند گوشی وارد كرده است، بدون شك تخلف و تقلب كرده است.

درستی تصریح كرد: ما مخالف قاچاق هستیم و معتقدیم افراد متخلف باید به دستگاه قضایی سپرده شوند؛ اما در فرآیند رجیستری حق بسیاری از مسافران ضایع شده است كه با هماهنگی با سامانه همتا طی روز های آینده گوشی های مسافری كه با رعایت تشریفات قانونی وارد شده اند، فعال سازی میگردد.

دسترسی سریع