خبرگزاری آنا: بسیاری از تهیه‌كنندگان سینما حق العمل‌كار شده‌اند

برنامه سینما معیار با موضوع سهامداران و مالكان اصلی فیلم‌های سینمایی، در ارتباط تلفنی با سعید خانی (تهیه‌كننده سینما) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

1399/12/13
|
11:45

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی رادیو گفت‌و‌گو، سعید خانی در مصاحبه تلفنی با برنامه «سینما معیار» گفت: شفاف‌سازیِ اخیر سازمان سینمایی باعث شد تا ما علاوه بر تهیه‌كنندگانِ مختلف عملكرد مالكان فیلم‌های سینمایی را شناسایی كنیم.

وی افزود: سینمای ایران در اغلب مواقع سود خود را از تولید اخذ می‌كند.

این تهیه‌كننده سینما با اشاره به این كه بخش عمده‌ای از فیلم‌های سینمایی در طول سال توسط نهادهای دولتی تولید می‌شوند، عنوان كرد: بسیاری از نهادهای دولتی و غیردولتی برای تولید فیلم در طول سال بودجه‌های مشخصی را دارند.

وی با اشاره به افزایش چشم‌گیر هزینه‌های تولید فیلم سینمایی، اظهار داشت: فیلمی كه در سال 1390 با هزینه‌ تقریبی 300 میلیون تومان تولید شده است، در سال 1399 با تخصیص 7 میلیارد تومان به تولید می‌رسد.

سعید خانی افزود: فیلمی كه برای تولید آن 7 میلیارد تومان هزینه شده است، برای دستیابی به نقطه‌ سر به سر مالی باید حداقل 20 میلیارد تومان فروش داشته باشد.

وی با اشاره به این كه در دهه‌های گذشته بسیاری از تهیه‌كنندگان با سرمایه‌های شخصی فیلم می‌ساختند، عنوان كرد: در حال حاضر برخی از تهیه‌كنندگان ایرانی به صورت حق‌العمل كار می‌كنند.

این تهیه‌كننده سینما اضافه كرد: امروزه بسیاری از افراد ثروتمند با هدف پولشویی یا دیده‌ شدن، به تولید فیلم روی می‌آورند و تفكر و عملكرد تهیه‌كننده را به دست می‌گیرند.

وی با اشاره به فیلم‌های ساخته شده در سال 1399، تاكید داشت: بسیاری از فیلم‌های امسال در گیشه شكست می‌خورند و حتی پولِ سر به سر را كسب نمی‌كنند.

سعید خانی ادامه داد: اكثر سرمایه‌دارانِ سینما بدون توجه به نكات فنی و سینمایی فرآیند تولید فیلم را پیش می‌برند.

وی با بیان این كه منبع و منشا پول‌های موجود در سینما باید مشخص شوند، عنوان كرد: بودجه‌های هنگفت مجموعه‌های دولتی در روند تولید فیلم‌های سینمایی باعث شده تا دستمزد عوامل و بازیگران سینما به طور غیرمنطقی افزایش پیدا كند.

این تهیه‌كننده سینما تصریح كرد: افزایش غیرمنطقی دستمزدهای سینما، باعث شده تا تهیه‌كنندگان خصوصی با مشكلات جدی مواجه شوند.

وی اضافه كرد: صنف تهیه‌كنندگان سینما با جلوگیری از افزایش هزینه‌های تولید می‌تواند از تهیه‌كنندگان خصوصی حمایت كند.

دسترسی سریع