اصول هفتگانه امام | قرار داشتن در جبهه مخالف مستكبران
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در جریان سخنرانیشان در مراسم بیست و ششمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی رحمهالله به جریان تحریف خط امام اشاره كردند و ...
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در جریان سخنرانیشان در مراسم بیست و ششمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی رحمهالله به جریان تحریف خط امام اشاره كردند و به تبیین اصول هفتگانهی بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی در طول ده سال دوران حاكمیت اسلامی و پانزده سال دوران نهضت پرداختند.
سخنان حضرت آیتالله خامنهای كه در این صوت میشنوید:
* ما اگر بخواهیم شخصیّت امام را به معنای واقعی كلمه پیدا كنیم، این راه دارد؛ اگر ما این راه را رفتیم، مطلب حل خواهد شد والّا امروز كسانی میآیند طبق میل خود و سلیقهی خود یكجور امام را معرّفی میكنند، ممكن است در فرداها كسان دیگری بیایند و بر طبق سلایق دیگری، بر طبق حوادث دیگری كه در دنیا پیش میآید، مصلحت بدانند كه امام را جور دیگری معرّفی كنند؛ این نمیشود. محبوبیّت امام در بین مردم یك چیز ماندگار است؛ این را نتوانست دشمن از بین ببرد؛ برای همین، مسئلهی تحریف شخصیّت امامِ نافذ در دلهای مردمان زیادی - در كشور و بیرون از كشور - خطر بزرگی محسوب میشود.
آن راهی كه میتواند مانع از این تحریف بشود، بازخوانی اصول امام است. امام یك اصولی دارد، یك مبانیای دارد؛ این مبانی در طول ده سال دوران حاكمیّت اسلامی و پیش از آن در طول پانزده سال دوران نهضت، در بیانات گوناگون بیان شده است؛ اصول امام را در این بیانات میشود پیدا كرد؛ این اصول را، این خطوط را كنار هم كه بگذاریم، یك شاكلهای از امام بزرگوار تشكیل خواهد شد؛ شخصیّت امام این است. نمیگویم به هر مطلب فرعی توجّه كنید؛ زندگی امام مثل زندگی همهی انسانهای دیگر فرازونشیبهایی دارد؛ حوادثی در آن اتّفاق افتاده است و هر حادثهای اقتضائی داشته است؛ مطالب اصولی را عرض میكنیم، آن چیزهایی كه قابل انكار نیست، جزو بیّنات امام است، در طول سالهای متمادی، چه قبل از تشكیل حكومت اسلامی، چه در دوران تشكیل حكومت اسلامی، چه در دوران جنگ تحمیلی هشتساله، چه قبل از آن و چه بعد از آن، این اصول را امام در بیانات خود تكرار كرده است؛ این اصول را گزینشی هم نبایستی انتخاب كرد. اصول امام ممكن است فقط اینها نباشد، صاحبنظران و افرادی كه میتوانند و توانایی این كار را دارند، بروند دنبال كنند، بیانات امام را نگاه كنند - بحمدالله تدوینشده است، موجود است، در اختیار همه است - و این اصول را استخراج كنند. من امروز همهی اصول قابل استخراج از بیانات امام را نمیتوانم عرض بكنم، نمیخواهم گزینشی باشد، لذا میگویم افراد بروند نگاه كنند، مواردی را پیدا كنند؛ امّا آنچه عرض میكنم جزو مسلّماتِ منطق امام و مكتب امام و راه امام و خطّ امام است.
مراسم بیستوششمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی رحمهالله 1394/03/14
* نكتهی پنجم در بُعد خارجی [است]. امام صریحاً در جبههی مخالف قلدران بینالمللی و مستكبران قرار داشت، هیچ ملاحظهای نمیكرد. این است كه امام در مقابلهی میان قلدران و مستكبران و قدرتهای زورگوی عالم با مظلومان، در جبههی مظلومان بود؛ صریح و بدون ملاحظه و بیتقیّه این را بیان میكرد. طرفدار جدّیِّ مظلومان جهان بود. امام با مستكبرین سرِ آشتی نداشت. واژهی «شیطان بزرگ» برای آمریكا، یك ابداع عجیبی از سوی امام بود. امتداد معرفتی و عملی این تعبیر شیطان بزرگ خیلی زیاد است. وقتی شما یك كسی را، یك دستگاهی را شیطان دانستید، معلوم است كه باید رفتار شما در مقابل او چگونه باشد، باید احساسات شما نسبت به او چگونه باشد؛ امام تا روز آخر، نسبت به آمریكا همین احساس را داشت؛ عنوان شیطان بزرگ را، هم به كار میبرد، هم از بن دندان اعتقاد به این معنا داشت. در مقابل از اوّل انقلاب كسانی بودند كه توجّه نمیكردند كه آمریكا عقبهی تغذیهكنندهی رژیم طاغوتی است كه بهوسیلهی ملّت ایران برافتاد. ملّت ایران رژیم طاغوت را ساقط كردند، امّا كسانی بودند آن روز كه با حضور آمریكاییها، با فعّالیّت آنها - حتّی فعّالیّت برخی از نهادهای آمریكایی - در داخل كشور موافق بودند! اختلاف عمدهی دولت موقّت با امام بزرگوار سر این قضیّه بود؛ ما از نزدیك میدیدیم. آنها توجّه نمیكردند كه آمریكا تغذیهكنندهی رژیم طاغوت بود؛ این رژیم حالا برافتاده است امّا آن دستگاه تغذیهكننده هنوز باقی است، فعّال است، اگر به او میدان داده شود، مجال داده شود، دوباره مشغول خواهد شد و ضربه خواهد زد و نقاط ضعف را جستجو خواهد كرد و از آن نقاط ضعف وارد خواهد شد؛ این را توجّه نمیكردند. امام این را میدید، لذا موضعگیری امام در زمینهی مسئلهی لانهی جاسوسی ناشی از همین نگاه و همین دیدگاه بود. در دنیا كسانی به این نقطه توجّه نكردند و ضربهاش را خوردند كه حالا نمیخواهیم كسانی را شماتت و ملامت كنیم؛ امّا این ضربهای است كه بعضی خوردند، بهخاطر اینكه رژیمهای مرتجع و مستكبر را ساقط كردند، [ولی] عقبهی آنها را نادیده گرفتند. امام این عقبه را از روز اوّل دید، با آن مقابله كرد؛ لذا تا آخر، امام علیه آمریكا و دستگاه سیاسی و امنیّتی آمریكا موضع داشت.
متقابلاً امام بزرگوار در طول این سالیان دراز از فلسطین حمایت كرد، دفاع كرد. از فلسطین دفاع كرد، از افغانستان دفاع كرد. آن روزی كه شورویها وارد افغانستان شدند، با اینكه ما گرفتار دشمنی آمریكا بودیم - دولتها معمولاً در این مواقع كه با یك طرف گرفتاری دارند، با طرف دیگر میسازند - امام بزرگوار در همان حال در مقابل شوروی موضع قاطع گرفت، كه این موضع قاطع را حتّی بعضی از دولتهایی كه گرایش غربی داشتند هم نگرفتند امّا امام بزرگوار بدون هیچ ملاحظهای از ملّت افغانستان حمایت كرد، از ملّت لبنان حمایت كرد، فلسطینیها را با كمال صمیمیّت مورد حمایت خودش قرار داد. این منطق امام است در مورد مقابلهی با استكبار. با این منطق امروز میشود قضایای دنیا را شناسایی كرد، موضع درست را میشود فهمید. امروز ما به همان اندازهای كه با رفتار وحشیانه و ظالمانهی جریان داعش در عراق و در سوریه مخالفیم، به همان اندازه با رفتار ظالمانهی پلیس فدرال آمریكا در داخل كشورشان مخالفیم - اینها هر دو مثل هم هستند - به همان اندازه با محاصرهی غزّه كه محاصرهی ظالمانهای است علیه مردم مظلوم غزّه مخالفیم، به همان اندازه با بمباران مردم مظلوم و بیپناه یمن مخالفیم، به همان اندازه با سختگیریهایی كه علیه مردم بحرین بهوجود میآید مخالفیم، به همان اندازه با حملهی هواپیماهای بدون سرنشین آمریكا به مردم در افغانستان و در پاكستان مخالفیم. این منطق، منطق امام است. هرجا ظلم هست دو طرف وجود دارد: ظالم و مظلوم؛ ما طرفدار مظلومیم، مخالف با ظالمیم؛ این موضعگیریای است كه امام بصراحت انجام میداد و این یكی از خطوط اصلی است. امروز هم به همین دلیل مسئلهی فلسطین برای ما یك مسئلهی اصلی است؛ این را همه بدانند. مسئلهی فلسطین از دستور كار نظام جمهوری اسلامی خارج نخواهد شد. مسئلهی فلسطین، عرصهی یك مجاهدتِ واجب و لازم اسلامی است، هیچ حادثهای ما را از مسئلهی فلسطین جدا نمیكند. ممكن است كسانی در صحنهی فلسطین باشند كه به وظایفشان عمل نكنند، حساب آنها جدا است امّا مردم فلسطین، ملّت فلسطین، مجاهدان فلسطینی مورد تأیید و حمایت ما هستند.
مراسم بیستوششمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی رحمهالله 1394/03/14
* امام بزرگوار فرمود: آمریكا شیطان بزرگ است؛ این «شیطان بزرگ» خیلی حرف پرمغزی است. رئیس همهی شیطانهای عالم، ابلیس است؛ امّا ابلیس بنا به تصریح قرآن، تنها كاری كه میتواند بكند این است كه انسانها را اغواء میكند؛ بیشتر از اغواء، كاری نمیتواند بكند؛ انسانها را اغواء میكند، فریب میدهد، وسوسه میكند؛ امّا آمریكا، هم اغواء میكند، هم كشتار میكند، هم تحریم میكند، هم فریب میدهد، هم ریاكاری میكند؛ پرچم حقوق بشر را بلند میكند، ادّعای طرفداری از حقوق بشر میكند [امّا] هر چند روز یك بار در خیابانهای شهرهای آمریكا یك بیگناهی، یك بیسلاحی به دست پلیس آمریكا به خاكوخون میغلتد؛ غیر از بقیّهی جنایات و فجایعشان. این هم رفتارشان در ایران در دوران رژیم طاغوت و جنگآفرینیهایشان، جنگافروزیهایشان، به راه انداختن جریانهای جنگافروز از قبیل همینهایی كه حالا در عراق و سوریه و بقیّهی جاها مشغول خرابكاری هستند؛ اینها كارهای آمریكا است. حالا بعضیها اصرار دارند این شیطان بزرگ را با این خصوصیّات -كه از ابلیس بدتر است- بزك كنند و به شكل فرشته وانمود كنند. چرا؟ دین بهكنار، انقلابیگری بهكنار؛ وفاداری به مصالح كشور چه میشود؟ عقل چه میشود؟ كدام عقلی و كدام وجدانی اجازه میدهد كه انسان قدرتی مثل قدرت آمریكا را بهعنوان دوست، بهعنوان مورد اعتماد، بهعنوان فرشتهی نجات انتخاب بكند؟ این[گونه] هستند؛ حقیقت امر این است. بله، خودشان را میآرایند؛ با ظاهر اتوكشیده، با كراوات، با ادكلن، با ظواهر بظاهر چشمگیر، خودشان را در چشم افراد سادهلوح جور دیگری جلوه میدهند؛ حقیقت رژیم آمریكا اینها است. این در مورد ما است؛ در مورد كشورهای دیگر هم همینجور است. ملّت بزرگ ایران این شیطان بزرگ را از كشور بیرون كرد؛ نباید بگذاریم دوباره برگردد؛ نباید بگذاریم از در رفت، از پنجره برگردد؛ نباید اجازه بدهیم نفوذ پیدا كند؛ دشمنی اینها تمام نمیشود.
دیدار اقشار مختلف مردم 1394/06/18