بخوان و باور نكن!
در فضای مجازی بهخصوص شبكههای اجتماعی با اخبار متفاوتی مواجه هستیم كه بسیاری از آنها واقعی نیستند. این اخبار جعلی، معمولاً قابلباور به نظر میرسند اما نباید به آنها اعتنا كنید.
با رعایت چند نكته كلیدی تا حدودی میشود اخبار درست و واقعی را تشخیص داد و آنها را از اخبار جعلی تفكیك كرد. كلیدیترین اصل این است كه به تمام مطالبی كه در شبكههای اجتماعی میخوانید با شك و تردید نگاه كنید.
شما باید با اطمینان بدانید خبری كه در حال خواندنش هستید از كجا آمده است. پس باید خبرهای خود را از منابع رسمی كه به اصول حرفهای پایبند هستند دریافت كنید. خواندن كامل متن خبر از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی رسانهها ترفندهایی برای جلبتوجه و اعتماد مخاطب در تیتر نویسی دارند كه ممكن است شما را فریب داده تا بدون توجه به متن خبر با خواندن تیتر شما را به اشتباه بیندازند.
فراموش نكنید كه به تاریخ انتشار خبر هم توجه كنید. چون در شبكههای اجتماعی معمول است كه اخبار كهنه و قدیمی هر از گاهی دوباره به اشتراك گذاشته میشوند.
برای كشف درستی یك خبر به سایتهای معتبر خبری رجوع كنید. به یك منبع اكتفا نكرده و اخبار را از منابع مختلف جستوجو كنید و از نظرات افراد مختلف بهرهمند شوید. در اشتراك گذاشتن اخبار عجله نكنید و تا زمانی كه از درستی خبری مطمئن نشدید آن را برای افراد دیگر و گروهها ارسال نكنید. خانواده و دوستانتان را هم به این كار تشویق كنید.