صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

معاون سابق امور بین الملل شركت ملی نفت گفت: برنامه ریزی های مبتنی بر صادرات نفت خام و درآمدهای حاصل از آن موجب شده نتوانیم از مقوله خام فروشی فاصله بگیریم.

محسن قمصری، معاون سابق امور بین الملل شركت ملی نفت و كارشناس حوزه انرژی، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص الزامات عبور از خام فروشی نفت، اظهار كرد: اگر الزامات بودجه ای دولت در فروش نفت تعیین كننده باشد قطعا مدیران نفتی از این امر تبعیت خواهند كرد.

وی افزود: مسئله اصلی كه موجب شده در این سال ها نتوانیم از مقوله خام فروشی فاصله بگیریم معطوف به برنامه ریزی های كشور مبتنی بر صادرات نفت خام و درآمدهای حاصل از آن بوده است.

این كارشناس حوزه انرژی ادامه داد: اگر در برنامه ریزی های سه دهه گذشته دولت یا برنامه ریزان كشور این الزام را در نظر می گرفتند كه بخشی از درآمدها صرف سرمایه گذاری و ایجاد پالایشگاه شود قطعا شركت ملی نفت ایران و وزارت از این امر تبعیت می كردند.

قمصری با اشاره به اینكه طی سه دهه گذشته همواره تكلیف وزارت نفت صادرات حداكثری و درآمدهای بودجه ای بوده است، بیان كرد: برای ایجاد سرمایه گذاری و ظرفیت سازی برای صادرات فرآورده های نفتی باید بودجه های لازم را تامین كنیم كه در این راستا باید زیرساخت ها برای ترغیب بخش خصوصی فراهم شود.

معاون سابق امور بین الملل شركت ملی نفت گفت: خام فروشی كامل به صلاح و نفع كشور نیست و فرآورده فروشی كامل هم شاید چندان قابل تحقق نباشد، لذا باید یك نقطه را پیدا كنیم كه در آن حداقل خام فروشی و حداكثر فرآورده فروشی در آن امكان پذیر باشد.

وی توضیح داد: برای اینكه پالایشگاهی روزانه 100 هزار بشكه نفت خام تصفیه كند به 6 تا 8 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد، با درنظر گرفتن اینكه 2 میلیون بشكه صادرات داریم برای این مقیاس حدود 20 پالایشگاه نیاز داریم كه قطعا شركت نفت چنین بودجه ای را در اختیار ندارد.

قمصری تصریح كرد: صنعت نفت در بالادست برای تولید و در پایین دست برای تصفیه به طور مستمر نیازمند تغذیه سرمایه است كه متاسفانه در سه دهه گذشته ما از این اصل غافل شده ایم و خدمات دریافتی از منابع نفتی را صرف تجهیز این صنعت نكرده كه این امر هم نشات گرفته از نگاه دولتی به صنعت نفت است.

معاون سابق امور بین الملل شركت ملی نفت گفت: در حال حاضر به جای سرمایه در ایجاد پالایشگاه های جدید باید پالایشگاه های فعلی را توسعه بدهیم كه این امر زمان و سرمایه كمتری را می طلبد و در كوتاه مدت می توان شاهد رشد بهتری در این صنعت بود.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است