صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

یك اقتصاددان گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده بخش های پنهان اقتصاد و رانت ها را ظاهر می كند و این موضوعی است كه دلالان به شدت از آن هراس دارند.

لطفعلی بخشی استادیار بازنشسته دانشگاه علامه و اقتصاددان، در برنامه گفت وگوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص پیامدهای دلالی در اقتصاد ایران، اظهار كرد: دلالی پدیده اقتصادی قدیمی در اقتصاد تمام ملل جهان است و در واقع دلال رابط بین خریدار و فروشنده محسوب می شود به دلیل اینكه بین خریدار و فروشنده تقارن اطلاعاتی وجود ندارد.

وی با بیان اینكه در بعضی از زمینه وجود دلالان امری ضروری است، افزود: برای اجاره یا خرید خانه در محله ای شخص خریدار نمی توانند به تمام خانه ها مراجعه كند لذا می تواند با رفتن به بنگاه معاملات املاك محله در این خصوص اطلاعات مختلفی را كسب كند.

این اقتصاددان ادامه داد: متاسفانه دلالی در كشور ما دامنه گسترده تری پیدا كرده و در كل اقتصاد قیمت ها را تحت تاثیر قرار داده به طوری كه كالاها توسط دلالان دست به دست شده و به روند افزایش قیمت ها دامن می زند.

بخشی بیان كرد: نظام دلالی گاهی در سیستم بازار نیز دستكاری هایی را انجام می دهد به عنوان مثال در بازار كمبود مصنوعی ایجاد می كند، قیمت ها را افزایش می دهد و سپس كالا را توزیع می كند كه این مشكل ناشی از عدم ارتباط مستقیم بین تولیدكننده و مصرف كننده است.

این استادیار بازنشسته دانشگاه علامه گفت: از گذشته تاكنون فعالیت های مولد هیچگاه دارای امنیت كافی نبوده اند زیرا این گونه فعالیت ها از مراحل ابتدایی و همچنین در روند تولید با چالش ها و مشكلات زیادی مواجه هستند.

وی توضیح داد: در سال 87 قانون مالیات بر ارزش افزوده اجرایی شد كه به نظر بنده در 40 سال اخیر بهترین كاری كه در اقتصاد صورت گرفته تصویب و اجرای این قانون بوده است، زیرا قانون مالیات بر ارزش افزوده بخش های پنهان اقتصاد و رانت ها را ظاهر می كند و این موضوعی است كه دلالان به شدت از آن هراس دارند.

بخشی تصریح كرد: اگر بتوانیم قانون مالیات بر ارزش افزوده را به طور صحیح در كشور اجرایی كنیم قطعا مصرف كندگان كالا را با قیمت پایین تری خریداری خواهند كرد و دست دلالان از این عرصه كوتاه می شود.

این اقتصاددان گفت: یكی از بزرگترین مشكلات ما در عرصه های مختلف اقتصاد موضوع دلالی است زیرا با بدست آوردن سودهای هنگفت مانعی برای تولید و تولیدكنندگان شده اند و همچنین با افزایش قیمت ها در بازار موجب ضرر مصرف كنندگان نیز می شوند.

وی بیان كرد: حل معضل دلالی در كشور یكی ازپیش نیازهای اصلاح ساختار اقتصاد كشور است كه برای رفع این مشكل بهترین راهكار قانون مالیات بر ارزش افزوده است لذا باید این قانون بین همه دستگاه های كشور اجریی شود.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم