صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

دبیر انجمن تولیدكنندگان جوجه یكروزه گفت: در محصولات طیور خرید تضمینی نداریم و تنها خرید برای ذخیره سازی و جلوگیری از افزایش قیمت صورت می گیرد.

مصطفی سید مصطفوی، مشاور كمیسیون كشاورزی اتاق بازرگانی ایران، دبیر انجمن تولیدكنندگان جوجه یكروزه، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص قیمت گذاری خرید تضمینی محصولات كشاورزی، اظهار كرد: تا دهه 50 مرغداری یك حرفه در كنار كشاورزی محسوب می شد كه در كنار باغ یا زمین زراعی تولید مرغ و تخم مرغ صورت می گرفت اما از دهه 50 این بخش هویت صنعتی پیدا كرد.

وی افزود: در آن زمان زنجیره سازی صنعت مرغداری مطرح بود و بسیاری ازواحدهای تولیدی به شكل زنجیره احداث شدند؛ مسئله ای كه امروزه به یكی از معضلات در بخش كشاورزی و طیور تبدیل شده است، به طوریكه واحدهای كوچك بازدهی های لازم را ندارند و باید با ادغام این واحدها آنها را به صورت یكپارچه ساماندهی كرد.

دبیر انجمن تولیدكنندگان جوجه یكروزه گفت: در سال 97 با تمام محدودیت ها 2.2 میلیون تن گوشت مرغ آماه طبخ و 920 هزار تن تخم مرغ تولید كردیم، در صورتی كه در سال 62، 220 هزار تن مرغ و 150 هزار تن تخم مرغ تولید می شد، در آن زمان برای كمتر از 40 میلیون نفر و امروز برای بیشتر از80 میلیون نفر تولید داریم كه این امر به این معناست كه سرانه مصرف كمتر از 5 كیلو را به بالاتر از 26 كیلو رسانده ایم.

سید مصطفوی ادامه داد: با وجود چنین پیشرفت هایی اما در مجموع نتوانسته ایم ابعاد مختلف این فعالیت را بهینه سازی كنیم، در تولید اقدامات خوبی صورت می گیرد اما به دلیل اینكه عملكرد ما در بازار چندان مناسب نیست لذا منابع تولیدی ما به هدر می رود.

مشاور كمیسیون كشاورزی اتاق بازرگانی ایران بیان كرد: تشكل ها و اتحادیه های بخش كشاورزی در تصمیم گیری های مربوط به این حوزه در دولت حضور موثر ندارند، حضور موثر به این معناست كه در زمان تشكیل كارگروه تنظیم بازار تولیدكننده یا نماینده وی در جلسات حاضر باشد كه بتواند از هزینه های تولیدی خود دفاع كند.

وی توضیح داد: تمام كشورهای دنیا از تولیدات كشاورزی حمایت می كنند، در كشور ما نیز قرار بود از محل هدفمندی یارانه ها 30 درصد به بخش كشاورزی اختصاص بدهیم كه تاكنون رقمی از این محل برای افزایش راندمان، احیای یكپارچگی و بهره وری این بخش تعلق نگرفته است.

دبیر انجمن تولیدكنندگان جوجه یكروزه تصریح كرد: خرید تضمینی در محصولات طیور وجود ندارد و تنها خرید برای ذخیره سازی صورت می گیرد و در واقع اسلحه ای در دست دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت است.

مرتبط با این خبر

  • صادرات محدود نوشت‌افزارایرانی، علیرغم پتانسیل تولیدكنندگان این صنعت

  • همزمان با مرحله دوم انتخابات؛ "ایران سربلند" روی موج 103.5مگاهرتز شنیده می‌شود

  • نزدیكی دانشگاه و پارك‌های فناوری در راستای تحقق شعارسال

  • تولیدكنندگان داخلی نوشت‌افزار توانایی حضور در بازارهای جهانی را دارند

  • تحول‌خواهی در راس مطالبات و خواسته‌های جوانان از مجلس آینده است

  • نتانیاهو در شرایط منگنه قرار دارد

  • طرح مدیریت جامع تالاب ‌انزلی نیازمند اعتبارات بالایی است

  • تداوم همكاری طبیعی ایران و آژانس انرژی اتمی؛ پیام سفر گروسی به اصفهان

  • گام‌های موثر وزارت ارشاد برای تحقق مالكیت فكری

  • اردیبهشت رضوی هنرمندان خود را خواهد شناخت