ستاد مبارزه با مواد مخدر: برخورد ضعیف با خرده‌فروشان مواد مخدر

رئیس اداره حقوقی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا تاكید كرد: مشكل اصلی ما برخورد ضعیف با خرده‌فروشان مواد مخدر است.

1399/04/09
|
12:35

سرهنگ خانی:مشكل اصلی ما برخورد ضعیف با خرده‌فروشان مواد مخدر استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرهنگ علی خانی درباره خرده فروشی مواد مخدر گفت: اگر خرده فروشی توسعه یافته است، ریشه اصلی آن در سیستم حقوقی ماست كه برخورد ضعیفی با این افراد داشتیم.

وی در برنامه گفتگوی اجتماعی رادیو گفتگو درباره میزان فاصله بین توزیع‌كننده، فروشنده و خریدار گفت: نمی‌توانیم یك مثال را كه فردی 4 دقیقه موفق به دستیابی مواد شده است به تمام كشور تعمیم دهیم و مخالفم كه مدت زمان دسترسی به مواد 4 دقیقه شده است.

سرهنگ خانی افزود: باید بررسی كنیم فردی كه به مواد مخدر دست یافته، چه كسی است و قطعاً چنین شخصی برای اولین بار این كار را انجام نمی‌دهد و یك شهروند عادی نیست و در گوش همه شهروندان چنین چیزی نمی‌گوید بلكه مخاطبان خاص خود را دارد یا احتمال می‌دهد می‌تواند فرد را جذب كند.

رئیس اداره حقوقی پلیس مبارزه با مواد مخدر یادآوری كرد: قبول داریم كه ممكن است مراكزی دور از چشم ما تبدیل به پاتوق معتادان یا تجمع فروشندگان مواد مخدر شود، اما باید علت را بررسی كنیم.

وی با تأكید بر اینكه خرده‌فروشان چالش امروز پلیس هستند، تشریح كرد: خرده فروشان پیاده نظام سیستم مافیایی تولید مواد مخدر هستند و متأسفانه در نظام كیفری سطحی‌ترین برخورد با این افراد صورت می‌گیرد و از طرفی با نگاه رأفت‌آمیز به این افراد حق می‌دهیم كه از سر بیكاری یا هزاران شاید دیگر به خرده‌فروشی روی آورند، اما یادمان نرود.

سرهنگ خانی افزود: كافی است پرونده شخصی را كه مشغول خرده فروشی است، بررسی كنیم تا ببینیم چندبار دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده است و این موضوع چقدر سابقه دارد و شاید آخرین مورد آزادی‌اش 48 تا 72 ساعت گذشته باشد.

رئیس اداره حقوقی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا درباره علت گرایش به مواد مخدر گفت: بسیار شنیدیم كه فقر و بیكاری یكی از دلایل استفاده از مواد مخدر است. من هم قبول دارم كه ممكن است یكی از دلایل گرایش باشد، اما ثروتمند و شاغل كم ندیدیم كه به مواد مخدر روی آورده باشند.

وی درباره آنچه در كشور باعث گرایش به مواد مخدر می‌شود، عنوان كرد: گفته می‌شود كه استفاده از مواد مخدر بیشتر مربوط به فقر مالی است، اما بیشتر فرهنگی است، یا كار نكردیم یا بسیار ضعیف بودیم.

سرهنگ خانی یادآوری كرد: در بحث افزایش دانش عمومی افراد برای استفاده از مواد مخدر و تبعات آن اصلاً كار نكردیم و واقعاً درباره فرهنگ و رسوم مختلف و استفاده از مواد مخدر و مشروبات در برخی مراسم عروسی و جشن‌ها صحبت نكردیم.

دسترسی سریع