رئیس دپارتمان تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری با هشدار نسبت به رواج نمكهایی مانند «نمك دریا» و «نمك صورتی»، تأكید كرد كه این محصولات به دلیل داشتن فلزات سنگین میتوانند خطراتی جدی برای سلامت، بهویژه در كودكان، داشته باشند. وی تنها نمك یددار و تصفیهشده را برای مصرف روزانه مناسب دانست.
به گزارش سلامت نیوز، دكتر منصور رضایی، رئیس دپارتمان تغذیه بیمارستان دكتر مسیح دانشوری، با اشاره به گسترش استفاده از نمكهای فانتزی در بازار، مانند نمك دریا، نمك صورتی هیمالیا و نمك آبی، گفت: این محصولات بیشتر حاصل تبلیغات گمراهكننده هستند و بسیاری از آنها حاوی فلزات سنگین و مضر برای سلامتاند.
وی با بیان اینكه بسیاری از افراد در فضای مجازی بدون داشتن دانش تخصصی، اقدام به توصیه و تجویز این نمكها میكنند، افزود: متأسفانه مطالب نادرستی كه گاه از سوی افرادی بدون سواد علمی كافی در حوزه تغذیه یا حتی طب سنتی منتشر میشود، سلامت جامعه را تهدید میكند.
به گفته رضایی، نمكهایی كه تصفیه نمیشوند، ممكن است حاوی فلزات سنگینی مانند سرب، جیوه، آرسنیك، كادمیوم و آلومینیوم باشند؛ عناصری كه با خاصیت نوروتوكسیك (آسیب به سیستم عصبی)، در بروز مشكلاتی چون اوتیسم و بیشفعالی در كودكان نقش دارند. این خطر نهتنها در مورد نمكهای دریایی، بلكه در نمكهای استخراجشده از معادن نیز صدق میكند.
وی تأكید كرد كه تنها نمك قابلاطمینان برای مصرف روزانه، نمك تصفیهشده و یددار مطابق با استانداردهای وزارت بهداشت است. رضایی در ادامه توضیح داد: خاك ایران از نظر ید و سلنیوم فقیر است و به همین دلیل، افزودن ید به نمك و توزیع آن در سراسر كشور، یك اقدام ضروری برای پیشگیری از بیماریهای ناشی از كمبود این ریزمغذیهاست.
او همچنین درباره روش صحیح نگهداری و مصرف نمك یددار هشدار داد و گفت: ید مادهای فرار و حساس به نور، رطوبت و حرارت است. بنابراین باید نمك در ظروف دربسته، خشك و دور از نور نگهداری شود و هنگام آشپزی، در مرحله پایانی پخت به غذا اضافه شود تا ید آن از بین نرود.