خبرگزاری ایسنا: كودكان را برای غذادادن به سگ‌ها ترغیب نكنید

رئیس گروه بیماری‌های حیات‌ وحش در سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: سیستم تغذیه جانوران و پرندگان متفاوت است و ما با غذادادن به آن‌ها می‌توانیم موجب بیماریشان شویم. اكوسیستم به هم می‌ریزد و شرایط طبیعی از نظم خود خارج می‌شود.

1404/03/21
|
14:56

به گزارش ایسنا دكتر سیامك مسعودی در یك گفت و گوی رادیویی اظهاركرد: تنوع زیستی در هر كشوری در واقع جز سرمایه‌های آن كشور محسوب می‌شود و شامل همهٔ گونه‌های جانوری و حتی گیاهی است.

وی با بیان اینكه ما باید این تنوع زیستی را پایدار نگه داریم، افزود: برای نگه‌داشتن این تنوع زیستی ما مناطق خاصی از كشور را به‌عنوان مناطق حفاظت شده داریم كه شامل پارك‌های ملی، مناطق حفاظت شده، پناهگاه‌های حیات‌وحش و مناطق شكار ممنوع می‌شوند.

مسعودی تصریح كرد: در این مناطق گونه‌های جانوری حفظ می‌شوند. اگر در جایی حیوانات وحشی دیده شد مردم می‌توانند به محیط‌ زیست اطلاع دهند. اگر ما به سگ‌های پرسه‌زن غذا دهیم علاوه بر افزایش آن‌ها باعث افزایش گونه‌های دیگر هم می‌شویم و اكوسیستم به‌نوعی نظم خود را از دست می‌دهد.

رئیس گروه بیماری‌های حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست اضافه كرد: این موضوع باعث جذب و جلب بقیه گوشتخوارها نیز می‌شود و تعارضات بین جانوران به وجود می‌آید. به‌عنوان‌ مثال در جایی كه ما نباید روباه و شغال ببینیم متأسفانه شاهد این موضوع هستیم.

مسعودی در ادامه اظهاركرد: مردم اگر این حیوانات مثل روباه یا شغال را در نزدیكی مناطق مسكونی دیدند، فاصله بگیرند حتی اگر احساس كردند رفتار حیوان دوستانه است چراكه دلیل این موضوع كنجكاوی در به‌دست‌آوردن غذاست.

وی افزود: اگر ما در زندگی حیوانات دخالت كنیم مسلماً از حالت طبیعی خود خارج خواهند شد و تعارضات بین آن‌ها و انسان بیشتر می‌شود متأسفانه شاهد انتقال بیماری‌هایی مانند هاری نیز هستیم.

رئیس گروه بیماری‌های حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست در ادامه گفت: سیستم تغذیه جانوران و پرندگان متفاوت است و ما با غذادادن به آن‌ها می‌توانیم موجب بیماری آن‌ها شویم. اكوسیستم به هم می‌ریزد شرایط طبیعی از نظم خود خارج می‌شود.

مسعودی خاطرنشان كرد: این محبت به ضرر گونه جانوری است. در جایی كه خشكسالی رخ می‌دهد، كارشناسان محیط‌ زیست موضوع را بررسی می‌كنند و اگر نیاز باشد غذا در اختیار گونه‌های جانوری قرار می‌گیرد. آبشخورهایی تحت نظارت با شرایط خاصی ساخته می‌شوند بنابراین از مردم‌ خواهش می‌كنیم با محیط‌ زیست هماهنگ باشند.

رئیس گروه بیماری‌های حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست در ادامه گفت: معمولاً سگ‌ها رام به نظر می‌آیند اما موارد زیادی مشاهده شده كه حمله كرده‌اند و این بسیار خطرناك است. آن‌ها به دنبال غذا هستند و اگر احساس ترس و ناامنی كنند، تغییر رفتار می‌دهند.

وی افزود: مردم به‌هیچ‌عنوان كودكان خود را برای غذادادن به سگ‌ها ترغیب نكنند. افرادی كه سگ خانگی و نگهبان دارند حتماً به واكسیناسیون توجه كنند.

رئیس گروه بیماری‌های حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست اضافه كرد: غذادادن به حیوانات كار درستی نیست. مردم ته‌مانده غذاهای خود را به حیوانات می‌دهند كه با غذای آن‌ها سازگار نیست.

وی افزود: حیوانات گوشت‌خوار خودشان غذا به دست می‌آورند و غذادادن به آن‌ها به‌هیچ‌عنوان درست نیست. مردم اگر شغال و روباه در مناطق شهری دیدند، به‌سرعت با محیط زیست تماس بگیرند تا نسبت به زنده‌گیری و خارج‌كردن حیوان از منطقه مربوطه اقدام شود.

رئیس گروه بیماری‌های حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست تأكید كرد: ریختن دانه‌های گیاهی برای پرندگان نیز مناسب نیست چراكه باعث تغییر پوشش گیاهی منطقه می‌شود.

مسعودی در پایان با اشاره به اینكه حیوانات گوشت‌خوار نیز وقتی غذای آماده دریافت كنند، دیگر شكار نمی‌كنند، گفت: تعارض میان سگ‌ها و روباه و شغال به وجود می‌آید و همه حیوانات سعی می‌كنند به مناطق شهری و انسان‌ها نزدیك شوند. هر چقدر ارتباط انسان با حیوانات كمتر شود شیوع بیماری‌ها نیز كاهش می‌یابد.

دسترسی سریع